Anasayfa , Dünya , Dr. Darshan Pal Hindistan’da Gözaltında, Onu Sahiplenelim!

Dr. Darshan Pal Hindistan’da Gözaltında, Onu Sahiplenelim!

HİNDİSTAN | 27 – 03 – 2010 | Hindistan Halkına Yönelik Savaş Karşıtı Forum adına yapılan bir açıklamada, gözaltına alınan Dr. Darshan Pal ile dayanışma bulunuldu. Son süreçte yoğunlaşan baskılar ve gözaltılarında, gözaltına alınanlar prosedür gereği mahkeye çıkartılıyordu. Dr. Darshan Pal mahkemeye dahi çıkartılmadan hapishaneye gönderildi.

Forum adına Saibaba imzalı yapılana açıklamanın tümü şöyle:

Dr. Darshan Pal, Tüm Hindistan Halkların Demokratik Cephesi Koordinatörü (PDFI) Patiala polisleri tarafından salı akşam saatlerinde göz altına alındı.

Bugünlerde Punjab köylü ve tarım örgütleri liderlerinin bir çoğunu göz altına alınmakta. Onlar hemen mahkemeye çıkartılıp hapishaneye gönderilmekteler. Ancak Dr. Darshan Pal, ezilen halklar için mücadele eden lider bir kişi olarak, mahkemeye dahi çıkartılmıyor.

Polisin bu kanundışı göz altı esnasında ona ağır işkence yapabileceği ve kendisine karşı sahte bir dava hazırlanabileceğinden endişe ediliyor.

Lütfen Paitala polisinin baskıcı uygulamalara karşı sesinizi yükseltin ve onun derhal serbest bırakılmasını talep edin.

Onun Punjab’taki veya Hindistan’ın genelinde köylü mücadelelerinin yoğunlaştığı bir yerde ve zamanda gözaltına alınması çok ilginç bir olaydır. Darshan Pal Hindistan genelinde tanınan bir sosyal aktivisttir. Onun halkı ilgilendiren konular için verdiği mücadele ve Punjab’taki yoksul halka sunduğu  pratik hizmetler herkesçe bilinmektedir.