Home , Avrupa , Hamburg'da 'Paris' protestosu

Hamburg'da 'Paris' protestosu

14970305HAMBURG |13-01-2013 | Fransa’nın başkenti Paris’te uğradıkları silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren ve aralarında PKK’nin kurucularından Sakine Cansız’ın da bulunduğu 3 Kürt kadın siyasetçi için Hamburg’da yürüyüş düzenlendi.

Paris’te bulunan Kürdistan Enformasyon binasında uğradıkları silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren PKK kurucularından Sakine Cansız, KNK Paris temsilcisi Fidan Doğan ve Gençlik Hareketi üyesi Leyla Söylemez’in katledilmesini protesto için Hamburg Kürdistan Halkevi tarafından bir yürüyüş ve miting düzenlendi. Demokratik İşçi Dernekleri Federesyonu (DIDF), Avrupa Demokratik Haklar Konfederasyonu (ADHK), Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu (ATİK) ve Yeni Kadın üyelerininde desteklediği yürüyüşe iki bine yakın gösterici katıldı.

Öğlen saatlerinde Hamburg Hauptbahnhof tren istasyonunun arkasında toplamaya başlayan protestocular, Hamburg’un Dammtor semtinde bulunan Hamburg Türk Konsolosluğu önüne yürüyüşe geçtiler. Yürüyüş boyunca sık sık “ intikam“, „biji serok apo“ ve “ şehid namirin“ sloganları atıldı.

Yapılan protesto yürüyüşünde Hamburg Polis Teşkilatının almış olduğu olağanüstü güvenlik dikkat çekti. Yürüyüş güzergahı ve çevre yollardan yürüyüş güzergahına giren tüm yollar trafiğe kapatıldı.

Konsolosluk önünde yapılan konuşmalarda, Fransız Hükümetinin en kısa sürede katliamı açığa çıkarması gerektiği belirtilerek, Avrupa kamuoyuna Türk devletinin uyguladığı katliamlara karşı Kürt halkıyla dayanışma çağrısı yapıldı.

Gerek Türkiye’de gerekse Yurtdışında, müzakerelerin başlamasıyla oluşan olumlu havadan birilerinin rahatsız olduğunu belirten konuşmacılar siyasi suikastların gerçekleştiği döneme dikkat çektiler.

Hamburg Türk Konsolosluğu önüne yapılan konuşmaların ardından Fransız Konsolosluğunun önünde yürüyüşe geçildi. Fransız Konsolosluğunun önünde yürüyüş olaysız bir şekilde sona erdi.