Anasayfa , ATİK , Hindistanda toplu tecavüz

Hindistanda toplu tecavüz

Foto: AP/dpaHindistan |  25-01-2014 | Dün BERLİNER-ZEİTUNG DA çıkan haber yine bir kadının hindistanda nasıl cezalandırıldığını yazıyordu.
Batı-Bengalen’in bir köyünde bir kadın (20 yaşında) hakkında, komşu köyden başka bir dine ait olan birisiyle duygusal ilişki yaşadığı için toplu tecavüz kararı cıkdı. Kadın hayatta kalmayı başardı.

Bütün bir gece boyunca Bolpur adlı köyde 20 yaşındaki kadın 12 Erkek tecavüz etdi. Bu toplu tecavüz, köyün muhtarı tarafından verilen bir cezalandırmaydı. Neredeyse 24 saat boyunca tecavüze uğradıkdan sonra, hastahaneye ailesi tarafından yetiştirildiğinde doktorun söylediği şuydu: hayatta kalmasına bir mucize denilebilir. Bunu sadece fiziksel gücüne borclu. Sonraki tedaviler için genç kadın Suri’deki hastaneye transfer edildi.

Komşular kadının hastahaneye götürülmesine engel olmak istediler. Genç kadının annesi şöyle anlatıyor: ‘’bu suç bizim kendi insanlarımız tarafından işlendi ve polise gitmememiz için bizi uyardılar.’’ Hasthane yolunda kadının ve ailesinin yolunu kesdi komşuları fakat aile kaçabildi. Komşulardan kaçarak kurtulan aile hastahaneye yetişmeleri neredeyse bir günlerini aldı.

Bu haber belki bir çoğumuzu şaşırtacak, belkide yinemi Hindistan dedirtecek ama gerçek o ki belki Hindistan da daha yoğun yaşanmakda, ama kadın dünyanın her yerinde aynı şeyleri yaşamaktadır. Kimileri hemen öldürerek cezalandırır, kimileri, hergün şiddet uygulayarak, kimileride böyle tecavüz ederek cezalandırır. Ne onun yaşamasına yani insan gibi yaşamasına izin veririr nede ses çıkarmasına. Hindistan belki uzaklarda ama Avrupada burnumuzun dibinde kadınlar katledilmekte. Buna karşı ‘’Sesiz kalmak onaylamaktır’’ şiarıyla dünyanın neredyse her yerinde kadınlar savaşmakta.