Home , Haberler , „Dr. Banu Büyükavcı’ya Özgürlük“ kampanyası sürüyor…

„Dr. Banu Büyükavcı’ya Özgürlük“ kampanyası sürüyor…

du_yenikadinDUISBURG |12-06-2016| Dr. Banu Büyükavcı’nın özgürlüğü için başlatmış olduğu kampanyanın çerçevesinde sürdürülen pratik çalışmalara ilişkin Duisburg Yeni Kadın Komitesi bir açıklama yayınladı. Açıklamayı olduğu gibi yayınlıyoruz.

‚Yeni Kadın’ın Dr. Banu Büyükavcı’nın özgürlüğü için başlatmış olduğu kampanyanın bir ayağı da Duisburg’ta stand açılıp basın açıklaması yapılarak gerçekleştirildi. Yeni Kadın Duisburg Komitesi’nin açıklamasını yayınlıyoruz. 

Hamborn pazarının önünde saat 10.00’da, Banu ve ATİK tutsakları özgülünde tüm politik tutsaklar için özgürlük talebi ile başlattığımız etkinliğimiz olumlu geçti.

Politik tutsakların özgürlüğünü talep eden pankartların ve flamalarımızın açılması ve imza için bilgilendirme masasının kurulması ile başlayan etkinlik, müzik eşliğinde ziyaretçilerle sohbetler ve bildiri dağıtımıyla devam etti. ATİK tarafından çıkartılan broşürler etkinlik boyunca yoğun bir şekilde dağıtıldı. Basın  açıklaması Türkçe ve Almanca kamuoyuna okundu.

Bildiri dağıtımı esnasında, iki Türkiyeli genç tarafından bir kadın arkadaşımıza sataşılarak provokasyon yaratılmaya çalışıldı ise de hemen müdahele edilerek geçiştirildi. Başarıyla gerçekleştirdiğimiz etkinliğimiz, üç saat sürdü ve saat 13:00 de sonlandırıldı.

Duisburg Yeni Kadın‘