Anasayfa , Haberler , DHF’ye Saldırılar Protesto Edildi!

DHF’ye Saldırılar Protesto Edildi!

image16-300x201İstanbul DHF`ye  yönelik gerçekleştiirlen polis baskınları ve gözaltılar  yapılan eylemlerle protesto edildi. Dersim,Erzincan,Amed,Ankara,Eskişehir ve İstanbul-Sarıgazi de gerçekleştiirlen eylemlerde devrimci irade teslim alınamaz vurgusu öne çıktı.Protesto eylemleri bugünde devam edecek.

Erzincan

İstanbul’da Demokratik Haklar Federasyonu ve Halkın Günlüğü Gazetesi’ne yapılan baskınlar ve gözaltılar DHF Erzincan örgütlülüğünün yapmış olduğu basın açıklaması çağrısıyla saat 16:30’da Ordu İşhanı önünde toplanan kitle tarafından protesto edildi

“Gözaltılar serbest bırakılsın! Baskılar bizi yıldıramaz!” pankartı açan DHF’liler sık sık “Gözaltılar baskılar bizi yıldıramaz”, “Örgütlü bir halkı hiçbir kuvvet yenemez”, “Yaşasın demokratik haklar mücadelemiz”, “Yaşasın devrimci dayanışma” sloganlarını attı.

Basın metninin okunmasının ardından basın açıklaması sonlandırıldı. Yapılan basın açıklamasına Erzincan Özgür Öğrenci Derneği (EÖ-DER) destek verdi.

Dersim

DHF Dersim örgütlülügünün çağrısıyla belediye yeraltı çarsısı üzerinde “örgütlü bir halkı hiç bir kuvvet yenemez”, Gözaltılar Tutuklamalar, Baskılar Bizi Yıldıramaz”, pankartı ardında bir araya gelen DHF üye, taraftarları ve Devrimci dost kurumlar Bugün sabah saat 05:00 sularında Demokraktik Haklar Federasyonu (DHF) İstanbul örgütlülüğüne, Halkın Günlüğüne yönelik yapılan ev baskınlarını protesto etti.

Saat 18.00’ belediye binası üzerinde bir araya gelen DHF üye, taraftarları ve Devrimci dost kurumlar basın açıklaması gerçekleştirdi. Okunan açıklamada;

Çabalarınız Nafile; Demokratik Haklar Mücadelesi Mutlaka Bir Gün Zaferle Taçlanacaktır

Bugün gerçekleşen gözaltı saldırısında Berkin Elvan ve 1 Mayıs eylemlerine katıldıkları gerekçe gösterilerek Federasyon üyelerimizin ve Halkın Günlüğü çalışanlarının evleri basılarak gözaltına alındı. Halkın Günlüğü Yazı İşleri Müdürü Serdar Kaya’yı ‘aramak’ için Halkın Günlüğü çalışanlarının evini basan polis Halkın Günlüğü Gazetesi ve DHF-HDP ittifakı İstanbul milletvekili adayı Erdal Ataş’a ait bilgisayar, kamera ve disklere el koydu.

Coğrafyamızın her alanında büyük bir hızla artan zulme ve hak gasplarına karşı demokrasi mücadelesini büyüten, işçilerimizi, kadınlarımızı, gençlerimizi ve onların örgütlü gücü Demokratik Haklar Federasyonu’na yönelik saldırılarınız karşısında dün baş eğmediysek bugün de baş eğmeyeceğiz. Ülkemiz ve dünya halkları zulüm altında yaşadığı sürece demokratik haklar mücadelesi ve örgütlü gücü DHF, politik yaşamına devam edecektir.

Gözaltı baskınlarıyla yaşattığınız terör karşısında, insanca yaşamanın tüm erdemliğini kuşanarak bulunduğumuz tüm alanlarda geleceğimizi zorbaların ellerinden almak için kavgayı daha da büyüteceğiz. Demokratik Haklar Federasyonu (DHF) ve bileşeni Demokratik Gençlik Hareketi (DGH) Demokratik Kadın Hareketi (DKH) ve Halkın Günlüğü Gazetesi üye ve çalışanlarına yönelik yapılan gözaltı saldırıları, halkın örgütlü gücünü yok etme çabasıdır.

Bu faşist çaba karşısında “birlik, mücadele, zafer” şiarıyla mücadelemizi büyütelim

1 Mayıs katılmak, kadın katliamlarını protesto etmek, Berkin Elvan’ı anmak ve katilerinden hesap sormak “suç” değildir. Ortada bir suçlu ve terörist var ise o da insanlarımızı masa başlarında hazırlanan düzmece polis fezlekeleriyle gözaltına alıp politik-kültürel haklarından zorla tecrit eden faşist devletin ta kendisidir.

Bir kez daha ilan ediyoruz: çabalarınız nafile; demokratik haklar mücadelesi mutlaka bir gün zaferle taçlanacaktır, sözlerine yer verildi. Gözaltılar Baskılar Bizi Yıldırtamaz”, “ Örgütlü Bir Halkı Hiç Bir Kuvvet Yenemez” “Yaşasın Demokratik Haklar Mücadelemiz”, “Yaşasın Devrimci Dayanışma”, “Birlik Mücadele Zafer” sloganları atıldı.

Ankara

Ankara’da,Demokratik Haklar Federasyonu (DHF) İstanbul örgütlülüğüne dönük sabah erken saatlerin de yapılan gözaltı saldırısı protesto edildi.

Demokratik Haklar Federasyonu, Partizan, ESP, HDP, BDSP, Alınteri, SDP, Kaldıraç ve Türkiye Gerçeği bu sabah erken saatlerde DHF İstanbul örgütlülüğüne dönük polis baskınlarını protesto etmek için Yüksel Caddesi’nde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklmasını okuyan Ziya Cebeci, son dönemde devrimci kamuoyu üzerinde devletin artan baskılarına değinerek saldırıların boşa çıkarılacağını söyledi. Cebeci ,DHF’ye dönük polis tehtidi ve tacizinin devam ettiğini, İstanbul da yapılan gözaltıların bu saldırıların bir devamı olduğunu ifade etti. HDP’ye dönük bombalı saldırıların, Kızıl Bayrak çalışanlarına, Yürüyüş Dergisi okurlarına, ESP ve Partizan’a dönük saldırıların devrimci, demokraik kurumların dayanışmasına devlet tarafından engel olunmak istendiği için yapılan baskılar olduğunu söyledi. Dün Ankara’da, Kobane’de şehit düşen Bedrettin Akdeniz için yapılan basın açıklamasına bıçaklı saldırı gerçekleşiren kişinin polise ‘siz beni koruyacaktınız demesi’ ve SDP’ye dönülk yapılan saldırıyı hatırlatan Cebeci demokratik haklar mücadelesinden vazgeçmeyeceklerini söyledi.

Eylem basın açıklamsının okunmasının ardından sonlandırıldı.

AMED

İstanbul’da DHF ve Halkın Günlügü gazetesine yönelik gerçekleştirilen polis baskınları ve gözaltılar Amed’te yapılan bir eylemle protesto edildi.AZC plaza önünde saat 17.30 da biraraya gelen DHF Amed örgütlülügü yapılan baskınları protesto ederek mücadeleyi dahada yükseltme çağrısında bulundu.Yapılan eyleme HDP milletvekili adayları,Yurtsever gençlik ve ESP’de katılarak destek verdi.Eylem atılan sloganlarla sonlandırıldı.

Eskişehir

DHF’e İstanbul örgütlülügüne yönelik baskınlar Eskişehir de yapılan eylemle protesto edildi. DHF Eskişehir örgütlülügünün çağrısı ile saat 18:30’da Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü önünde toplanan kitle Adalar Migros önüne yürüdü. Yürüyüş esnasında sık sık ”Devrimci irade teslim alınmaz, demokratik haklar mücadelemiz engellenemez, gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz” sloganları atıldı. Adalar Migros önünde yapılan basın açıklamasının ardından eylem sonlandırıldı. Eyleme Partizan, SDP ve Halk Cephesi gibi kurumlar destek verdi.

Sarıgazi

DHF’ye dönük saldırılar İstanbul Sarıgazide gerçekleştirilen kitlesel bir yürüyüşle protesto edildi. Saat 19.30 da başlayan yürüyüşe Halkevleri,HDP,ESP,Halk Cephesi,Mücadele Birligi,Partizan,SDP ve EMEP katılarak destek verdiler.Yürüyüşün ardından yapılan basın açıklamasında DHF ve diger devrimci güçlere yönelik son dönemlerde artan saldırılara karşı her alanda birlikte mücadeleyi dahada büyüterek cevap verilmesi gerektigi belirtildi. Yapılan basın açıklaması ‘’ yaşasın devrimci dayanışma,Devrimci irade teslim alınamaz,katil polis sarıgaziden defol’’ sloganları atılarak sonlandırıldı.

image   image image image

Kaynak:halkingunlugu.net