Home , Avrupa , Döner İşvereni, Sendikacıya Pusu Kurdu ve Yaraladı

Döner İşvereni, Sendikacıya Pusu Kurdu ve Yaraladı

DORTMUND | 24 – 07 – 2010 | NGG Gıda Sendikasından Selahattin Yıldırım Hafta Dortmund’da sonu Saldırıya uğradı. Saldırı yaklaşık 150 işçi çalıştıran Versmold daki Döner fabrikası, DÜZGÜN FOOD sahiplerinden Yalçın Düzgün bizzat gerçekleştirdi. Olayın nedeni NGG Sendikasının 10.000 den fazla işçinin çalıştığı Döner işkolunda örgütlenme girişimleri.

Cuma günü bir alman ve bir Fransız Plakalı iki araçta bulunan ve kimliği belirlenemeyen 5 kişi Yıldırım’ın işe gidiş yolu olan İstasyon yakınlarında beklemeye başladı. Bu bekleyiş sırasında saldırının planlandığı alanı gözetleyen İstasyon kameraların kapatıldığı ortaya çıktı. O gün tasadüfen başka bir yol kullanarak istasyona giren Yıldırım ile karşılaşan Yalçın Düzgün ikinci bir kişi ile birlikte aniden saldırdı.

Yalçın Düzgün Polisin gelmesi ile olay yerinden uzaklaşarak Fransız Plakalı bir araçla kaçarken Yildirim ayakta tedavi gördü. Polis plakaları belirlenen arabaları arama emri çıkardı.

NGG Başkanı Manfred Strater tarafından yapılan açıklamada: ‘içerdeki tesadüfî karşılaşma nedeniyle arkadaşımıza karşı planlanmış çok ağır bir şiddet atlatıldı. Dışarıda bekleyen saldırı komandosu olaya karışamadı. Bu saldırı Sendikaya ve demokratik haklara yapılmıştır. Hukuk dışında olanlara hukuk sınırları gösterilecektir’ dedi.

Dortmund Savcılığı ağır ve planlı bir saldırı değerlendirmesi yaparak geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Soruşturmalara Ekonomi Kriminal daireside katılıyor.

Olay Almanya sendikal hareketinde geniş tepkiye neden oldu. Alman Sendikalar Birliği DGB de Eyalet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Selahattin Yıldırımı ve NGG son yıllarda türkiyede emek ve demokrasi mücadelesine Uluslararası sendikal destek ve dayanışma sağlanmasında yaptığı çalışmalarla türkiye sendikaları da tanıyor.

Selahattin Yıldırım 33 yıl sonra Taksim de yapılan 1 Mayısta konuşmuştu