Home , Avrupa , Avrupa’da Umudun Çocuğu BERKİN ELVAN Protestoları! YENİLENDİ

Avrupa’da Umudun Çocuğu BERKİN ELVAN Protestoları! YENİLENDİ

Berkin 2AVRUPA | 11-03-2014 | Gezi Direnişinde 16 Haziran günü evinden ekmek almak için çıkan, gaz bombası ile yaralanan ve 269 gün komada direnen Berkin Elvan 11 mart sabahı yaşamını yitirdi. Berkin’i anmak, sahiplenmek ve ölümüne sebeb olan faşist TC devletinden hesap sormak için Avrupa’nın birçok kentinde protestolar düzenlendi.

Aşağıda sıralıyoruz. Bu haberler elimize ulaştıkça güncellenecektir. (AHM)

İSVİÇRE: BERN – ZÜRİH – LOZAN

Berkin Elvan Onurumuzdur!

İsviçre’nin Bern, Lozan ve Zürih şehrinde yoğun bir kikte katılımı ile basın açıklamaları gerçekleştirildi.İçinde İTİF-YDG-Yeni Kadın’da yer aldığı, Demokratik kurumlar tarafında örgütlenen basın açıklamaları esnasında kitle sık sık “Berkin Elvan Onurumuzdur”, “ Bedel Ödedik Bedel Ödeteceğiz!”, “Faşist Devlet Hesap Verecek!” gibi sloganlar haykırdı.

Kurumlar adına yapılan açıklamalarda eylemlerine devam edeceklerini yarın 12.03.2014 tarihinde Bern ve Zürih de olmak üzere iki yerde ki Faşist TC Konsoloslukların önüne yürüyüş yapılacagını duyurarak katılım çağrısında bulunuldu.

Bern toplanma: 18.30 (Bahnhof karşısı)

Zürih toplanma: 18.00 (ZH Rathauspltz)

 

Hollanda: Rotterdam
Berkin Elvan Onurumuzdur! Gülüşün Bizde Kalaçak!

Gezi ayaklanması süresinde 16 Haziran sabahı, faşist devlet polisi tarafından gazbombasıyla yaralanan 14 yaşındaki Berkin Elvan, 269 gün komada direnirken 11 mart 2014 sabahı 15 yaşında yaşama veda etti.
Saat 17:00 de toplanarak, yürüşe geçen geniş kitle, “Berkin Elvan Ölümsüzdür, Faşizme Karşı Omuz Omuza, Bedel Ödedik Ödeteceğiz, Devrim Şehitleri Ölümsüzdür” vb sloganlarıyla Rotterdam merkezine doğru ilerleyip Doelenplein’de organizasyon tarafından yapılan konuşmalardan sonra kitle sloganlarla alandan ayrıldı.
Katılımcılar arasında PARTİZAN, HTIF, Yeni Kadın da yer almıştır.

Almanya:

Stuttgart:

Berkin Elvan henüz 14 yaşındayken, ekmek almaya gittiği sırada Erdoğan’ın “kahraman” ilan ettiği eli kanlı katil polisler tarafından atılan gaz fişeği ile kafasından vurularak ağır yaralanmıştı. Tam 269 gün hastanede komada yatan Berkin, komadan çıkamayarak bugün direniş şehitleri yanında yerini aldı. Stuttgart’ta Berkin için kitleler sokağa indi.

Stuttgart Merkezinde saat 17:00 de buluşan kitle, yapılan konuşmaların ardından yürüyüşe geçti. Gezi parkında başlayan ve ağır bedeller ödenerek dalga dalga tüm Türkiye’ye yayılan direniş ruhunun, oradan da Avrupa’ya yayılması ile tüm ezilen mazlum halklarda muazzam bir coşku ve öfke yaratmıştır. Yürüyüş esnasında kitle “Berkin Elvan Onurumuzdur”, “ Bedel Ödedik Bedel Ödeteceğiz!”, “Faşist Devlet Hesap Verecek!” gibi sloganlar atarak sisteme ve sistemin temsilcilerine karşı öfkelerini dile getirdiler. Türk konsolosluğu önünende ATİF tarafından yapılan açıklamada “Berkin Elvan’ın katliamında sorumlu olan AKP’nin her türlü hırsızlığı ve talancılığı belgelerle ortaya çıkmış durumda. Bu durumda başbakanlıktan istifa etmesi gereken Erdoğan, geleneğine uygun olarak her türlü yüzsüzlüğe baş vurarak yolsuzluklarını yalanla kapatmaya çalışmaktadır. Tüm Avrupa’da yaşayan göçmen işçi ve emekçileri Berkin Elvan’ı sahiplenmeye, yolsuzluk ve talana dur demek için sokağa çıkarak tepki vermeye çağırıyoruz” denildi. Konsolosluğun kapısına Berkin Elvanın resmi karanfiller içerisinde bırakılarak eylem sloganlar içerisinde sonlandırıldı.

Duisburg:
Duisburg’da Berkin Elvan Anıldı!

269 gündür komada olan Berkin Elvan bugün hayata gözlerini yumdu! Faşist TC Devleti’nin polisi Gezi olayları sırasında Berkin’i bakkaldan ekmek almaya gittiği sırada gaz bombasıyla başında yaralamıştı. Bunun üzerine Berkin komaya girmişti. Ali İsmail Korkmaz, Ethem Sarısülük, Mehmet Ayvalıtaş, Hasan Ferit Gedik, Mustafa Sarı, Abdullah Cömert ve Medeni Yıldırım gibi daha 15 yaşında olan Berkin’de Gezi’nin en küçük şehidi oldu.

Türkiye’nin ve dünyanın bir çok yerinde olduğu gibi Duisburg’ta da yüzlerce duyarlı kişi, kurum ve örgüt bu olayı protesto etmek için bir araya geldi. ATİF’in yaptığı çağrı üzerine bütün demokratik kitle örgütleri çok kısa zamanda yüzlerce kişiyle buluşarak Erkin’i andı. Şehrin en işlek merkezi caddesinde bir araya gelen kitleler kısa bir yürüyüş düzenledi. Yürüyüş coşkuluydu ve sokakta geçen insanların da ilgisini çekiyordu.

Eylemde “Berkin Elvan Ölümsüzdür!”, “Über al ist Taksim, Über al ist Wiederstand”, “Wiederstand  hat eine Name: Berkin Elvan” “Hoch die Internationale Solidarität” gibi bir çok slogan atıldı.  Eyleme Duisburg Demokratik Güç Birliği bileşenlerinden;  ATİF, YDG, Young Struggle, ÖDA, Dev-Genç, DİDF, AABF, ADHF bayrak ve pankartlarıyla katıldılar.

Eylemde ATİF adına yapılan konuşmada “Faşist TC devletinin katlettiği çocuk, genç ne ilk ne de sondur. Bizler Avrupa’da yaşayan Türkiyeli göçmenler olarak bu katliamları her zaman protesto ettik ve etmeye devam edeceğiz!” Berkin Elvan’ın katilinin yargılanmasının takipçisi olacaklarını açıkladırlar.  Yürüyüşte YDG’li gençlerin hazırladıkları dövüzler ve coşkulu sloganlarıyla militan bir duruş sergilediler.

Hannover:

BERKİN ELVAN MÜCADELEMİZDE YAŞAYACAK!

Dalga dalga tüm Türkiye’ye yayılan direniş ruhunun oradan da Avrupa’ya yayılması ile, Hannoverde yüzlerce duyarlı kişi, kurum ve örgüt Erdoğan’ın “kahraman” ilan ettiği eli kanlı katil polisler tarafından vurulan ve 269 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren 14 yaşındaki Berkinin katillerini protesto etmek için sokaklara indiler.

11 Mart Salı günü saat 16da Türk Konsolosluğun önünde toplanan kitle öfkesini “Katil Devlet Hesap verecek. Hepimiz Berkiniz Öldürmekle Bilmeyiz” gibi sloganlar atarak dile getirdi. Ardından yapılan Şehit Yoklamasıyla, kitle teker teker Gezi Şehitlerinin isimlerini sayarak hep bir ağızdan “YAŞIYOR” diye haykırdı. Yapılan açıklamaların ardından bir gün sonra olacak yürüyüşün çağrısı yapılarak miting sonlandırıldı.

12 Mart Çarşamba günü Hannover Şehir Merkezinde saat 14 de duyarlı kişi, kurum ve örgütler toplandı. Yaklaşık 800 kişinin katılımıyla kitle “Berkin Elvan Ölümsüzdür. Anaların Öfkesi Katilleri Boğacak. Berkin Elvan Onurumuzdur.” sloganlarıyla coşkulu ve öfkeli bir şekilde Türk Konsolosluğuna doğru yürüdü. Konsolosluğun önünde ATİF tarafından Almanca ve Türkçe olmak üzere açıklamalar yapıldı ve bildiriler dağıtıldı. Son olarak öfkeli bir şekilde “HEPİMİZ BERKİNİZ ÖLDÜRMEKLE BİTMEYİZ” sloganı atılarak eylem sonlandırıldı.

O gülüşün hep içimizde kalacak çocuk!

 

Hamburg:
Berkin Elvan Ölümsüzdür!

Bu sabah (11.03.2014) 269 gündür komada olan Gezi İsyaynının simgesi genç yürek Berkin Elvan’ın yaşamını yitirmesinin duyulması üzerine, tüm ülke ve Avrupa’da olduğu gibi Hamburg’ta da Demokratik Güç Birliği bileşenleri olarak bir eylem düzenledik. Türk konsolosluğu önünde yapılan eyleme 300 civarında insan katıldı. Saygı duruşu ve kurumlar adına yapılan konuşmalarla birlikte devleti, AKP hükümetini ve kolluk güçlerini kınayan sloganlar sıkça atıldı. Ayrıca konsolosluk önüne Berkin Elvan’ın resimleri konarak, anısına mumlar yakıldı.  YDG Hamburg’ta çok sayıda Berkin Elvan resmininde yer aldığı “Berkin Elvan Onurumuzdur” dövizleriyle mitingte yerini aldı.

 

İngiltere / Londra

Taksim Gezi direnişi sırasında polisin gaz fişeğiyle başından vurduğu ve bu sabah hayatını kaybeden Berkin Elvan için 11 Mart akşamı İngiltere’nin başkenti Londra’da eylem yapıldı.
Yeni Demokratik Gençlik ve Demokratik Güç Birliği Platformunun çağrısıyla yaklaşık 1500 kişilik kitle Londra’nın merkezinde bulunan Trafalgar Meydanında toplanarak protesto eylemi yaptı.
Gezi direnişinde şehit düşenler şahsında tüm devrim şehitleri için saygı duruşunun ardından İngilizce pankart, bildiri ve sloganlarla protesto eylemi düzenlendi.
Alanda bulunun kitle sık sık ‘Berkinin katili faşist Türk devleti’, ‘Faşistler halka hesap verecek’ ve ‘Hepimiz Berkiniz Öldürmekle bitmeyiz’ sloganlarını haykırdı.
Eylemde Yeni Demokratik Gençlik imzalı ‘Berkin Elvan Kavgamızda yaşayacak’ yazılı pankart ve dövizler taşındı.
Yaklaşık 3 saat Meydan’da eylem yapan kitle daha sonra Başbakanlık önüne yürüyüşe geçti. Yolu trafiğe kapatan kitle başbakanlık önünde yapılan saygı duruşu ile eylemi sonlandırdı.