Anasayfa , Avrupa , DİRENİŞİN ÇOCUĞU BERKİN ELVAN ÖLÜMSÜZDÜR!

DİRENİŞİN ÇOCUĞU BERKİN ELVAN ÖLÜMSÜZDÜR!

atik-logo arkasi beyazATİK | 11-03-2014 | 27 Mayıs 2013’de başlayan Gezi isyanı devam ederken, 14 yaşındaki Berkin Elvan ekmek almaya gittiği sırada Erdoğan’ın ’’kahraman’’ ilan ettiği eli kanlı katil polisler tarafından atılan gaz fişeği ile kafasında vurularak ağır yaralanmıştı. Tam 269 gündür hastanede komada yatan Berkin, yapılan tüm müdahalelere rağmen girdiği komadan çıkamayarak Gezi’nin direniş şehitleri yanında yerini alarak yaşama veda etti. Tüm ailesine ve halkımıza başsağlığı diliyor, acılarını paylaşıyoruz.

Faşist Türk devletinin AKP hükümeti Gezi isyanı süresince haftalar boyunca her türlü şiddete başvurmuş, kullandığı kimyasal gazlarla binlerce insanı yaralamış yüzlerce insanı sakat bırakmıştır. Bunu takiben binlerce insanı gözaltına alarak, yüzlerce insanı da tutuklamıştır. Halkın direnişi karşısında fay hattı çatırdayan AKP, faşist terör estirerek katil polislerinin yanında eli palalı insanlıkta nasibini almamış katil sürülerini de sokağa salarak kitleler üzerinde baskı yaratarak korkutmaya çalışmıştır.

Mehmet, Abdocan, Ethem, Ali İsmail, Medeni, Ahmet, Hasan Ferit  ve son olarak da Berkin Elvanı katleden. Kürt halkına karşı her türlü zulmü reva görerek ’’Barış’’ adı altında imha yönelimine devam eden. Alevileri potansiyel düşman ilan ederek her türlü asimilasyona tabi tutarak yok sayan. Azınlıkları baskı altına alarak her türlü haklarını gasp etmeye devam eden AKP; işçi ve emekçilerin alın terini ayakkabı kutularına dolduran, milyarlarca dolarları baba-oğul işbirliği ile ’’sıfırlayarak’’ Türkiye’nin kaynaklarını kendi yandaşlarına peşkeş çekmektedir.

27 Mayıs 2013’te Taksim Gezi Parkında başlayarak sokakları tutuşturan ve tüm ülkeyi saran bu direniş tek başına ağaçların kesilmesini engelleme direnişi olarak ele alınamaz. Bu isyan ve direniş tüm toplumsal kesimlerde halkın gasp edilen hak ve özgürlüklerin yeniden kazanılması, özgürlükler önündeki tüm engellerin kaldırılması, polisin estirdiği devlet terörünün son bulması, doğayı, çevreyi, kültürel varlıkları, insan hayatını hiçleştiren emperyalizme ve onların uşaklarına karşı ortaya çıkan bir direniştir.

Gezi parkında başlayan ve ağır bedeller ödenerek dalga dalga tüm Türkiye’ye oradan da Avrupa’ya yayılması tüm ezilen mazlum halklarda muazzam bir heyecan ve coşku yaratmıştır. Türk devletinin faşist sistemine karşı duyulan öfkenin bir patlaması olarak ortaya çıkan bu direniş, Avrupa’daki Türkiyeli göçmenleri de heyecanlandırıp, coşkulandırarak umutlandırmıştır.

Berkin Elvan’ın katliamından sorumlu olan AKP’nin, her türlü hırsızlığı ve talancılığı belgelerle ortaya çıkmış durumda. Bu durumda başbakanlıkta istifa etmesi gereken Erdoğan, geleneğine uygun olarak her türlü yüzsüzlüğe baş vurarak yolsuzluklarını yalanla kapatmaya çalışmaktadır. Tüm Avrupa’da yaşayan göçmen işçi ve emekçileri Berkin Elvan’ı sahiplenmeye, yolsuzluk ve talana dur demek için sokağa çıkarak tepki vermeye çağırıyoruz.

Berkin Elvan Mücadelemizde Yaşayacak!

Berkin Elvan açiklamasi-ATiK-

Berkin-Elvan- Deutsch-ATiK-

Atif-Berkin Elvan-Presseerklärung-DEUTSCH-

ING Berkin Elvan