Anasayfa , Avrupa , ‘Diren Berkin, Hollanda Forumları Seninle!’

‘Diren Berkin, Hollanda Forumları Seninle!’

hollAMSTERDAM | 20-10-2013 | Foruma katılamayanlarında takip edebilmesi için internet üzerinden sesli olarak canlı bağlantınında mevcut olduğu, 14. Hollanda Forumu Amsterdam şehrinde düzenlendi. Foruma önceden belirlendiği gibi, Okmeydan’ında faşist polisin attığı gaz kapsülünün başına isabet etmesiyle ağır yaralanan ve 16 haziran tarihinden itibaren komada olan Berkin Elvan için, yollanması kararlaştırılan ses kaydı yapmakla başlanıldı. Forumdan 2 kişinin yaptığı konuşma sonrasında, hep bir ağızdan söylenen ‘Diren Berkin, Uyanışımız Ol! Hollanda Gezi Dayanışmandan abilerin, ablaların seninle!’ dayanışma mesajı, kayıt edilerek Berkin’in ailesine yollandı.

 

Reyhanlı belgelerini sızdırdığı iddiasıyla tutuklanan ve 21 Ekim’de ilk mahkemeye çıkacak olan Utku Kalı’nin süreci, ikinci gündem olarak işlendi. Bu konuyla ilgili gösterilen kısa bir film izlendi ve Redhack’in yaptığı bir açıklama dinlenildi. Ardından Utku Kalı’nın ablası ve avukatı olan Ceren Kalı ile canlı bağlantı yapıldı. Ceren Kalı’nın yaptığı konuşmanın ardından, forumdan sorular yöneltildi ve Utku Kalı’ya mektup yazma çağrısı ile üçüncü gündem olan ‘demokratikleşme’ paketi tartışıldı.

 

Yapılan konuşmalarda ‘Demokratikleşme’ paketi konusunda genel olarak ortak fikirlerin öne çıktığı dikkat çekti. Seçim sürecinin yaklaşmasıyla birlikte, halkın gözünü boyamak için çıkarılan sözde ‘demokratik’ paketin Kürtlere, Alevilere, azınlıklara hiç bir getirisi olmadığı konusunda ortaklaşan forumda, devletin bu politikası mahkum edildi.

 

Son gündemde ise, yapılan öngörüşme sonrasında sanatçı Pınar Aydınlar’ın 15. foruma katılımı konuşuldu. Gezi direnişinde ki aktif duruşuyla bir çok deneyime sahip olan Pınar Aydınlar’ın foruma konuk olarak katılması, daha geniş kitlenin katılımını sağlayacağı vurgulandı ve forumu gerçekleştirecek yerin ilerleyen günlerde belirlenmesi kararlaştırılarak, 14. forum sonlandırıldı.

holl1holl2