Anasayfa , Avrupa , Devrimciler Mezar Başlarında Anıldı

Devrimciler Mezar Başlarında Anıldı

ULM|30.01.2023| Göppingen ve Ulm Şehir mezarlıklarında bulunan devrimci-sosyalistler mezarları ziyaret edildikten sonra, Tohum Kültür Merkezi’nde anma etkinliği düzenlendi.

1978 yılında Ocak ayının son haftası Proleterya Partisi tarafından Parti ve Devrim Şehitlerine adanmasıyla, Ulm bölgesinde Partizan taraftarları Parti ve Devrim şehitlerinin mezarlarını ziyaretle birlikte  Tohum Kültür Merkezi’nde anma etkinliği düzenledi.

Üç ayrı şehirde bulunan mezarlıklar ziyaret edildi. Birinci Anma Göppingen’de Sınıf Teorisi taraftarı Ali Asker Yel’in mezar başında gerçekleştirildi. Tüm anmalarda olduğu gibi anma toprağa düşen ve kaybedilen insanlar için bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Ardından Partizan temsilcisi bugün burda bulunmanın önemini toplumsal somut örneklerle dile getirdi. Özellikle devrimci eylem birliğin önemi ele alınarak İbrahim Kaypakkaya’nın 50.Yıl dönümü vurgulandı. Konuşmasının ardından Sınıf Teorisi temsilcisi söz alarak İbrahim Kaypakkaya’nın katledilişinin 50.Yıl dönümünde, birlikte yapılacak merkezi eylemlerinin, kaybettiğimiz insanlarımız önünde ne demek olduğunu dile getirdi. Ve bu eylemlere katılım çağrısında bulundu.

Anmanın ardından Wiblingen’de ilerici-demokrat dernek üyesi İzzet Ateş mezar başında ziyaret edildi. Burada Partizan adına yapılan konuşmada örgütsel mücadelenin neler yaratabildiğini Izzet Ateş’in kişiliğiyle sundu. Izzet Ateş’in hiç bir gün bunun önemini unutmadığı hayatı boyunca bu mücadeleyi desteklediğini özellikle vurgulandı.

Bu mezar başı anmasının ardından Ulm Dursun Çaktı mezarı ziyaret edildi. Kitlesel katılım önünde Partizan adına yapılan konuşmada Proletarya Partisinin tarihsel süreci ve tüm zor koşullara rağmen gerçeklere dayanarak nelerin tekrar yaratabildiğini anmada bulunanlara sunuldu. Tüm mücadele alanlarının içinde esas görevin, örgütlenmek ve birlikte haksızlıklara karşı mücadele etmek görev sayılması gerektiğini dile getirildi.

Mezar başı anmalarının ardından programın ikinci bölümüne geçildi. Kültür Merkezinde gerçekleştirilen bu bölümde TKP-ML Merkez komitesinin açıklamasının okunmasının ardından komünizm ve devrim şehitleri için hazırlanan müzikal slayt gösterildi. Etkinlikte ayrıca MLKP ve Avrupa Sürgünler Meclisi (ASM) adına söz hakkı alınarak anma selamlandı. Yaklaşık sekiz saat süren tüm anma programının son bölümünde sanatçı Erkan’la birlikte ağıtlar ve marşlar okundu.