Home , Haberler , Devrimci Tutsaklarla Dayanışma Mitingine Çağrı

Devrimci Tutsaklarla Dayanışma Mitingine Çağrı

TKP/ML örgütüne üyelik ve yöneticilik suçlamasıyla 15 Nisan 2015 tarihinden buyana tutsak edilen 10 Devrimci ATİK aktivistinin 17 Haziranda başlayan duruşmalarında, 7. Duruşma 15 Temmuzda saat 9.30 da başlayacak.

15 Temmuz Cuma günü görülecek 7. duruşmada,Milletvekili ve Demokratik Kitle Örgütlerinin temsilcilerinin Tutsak devrimcilerle dayanışmak için Mahkemeye katılacakları  açıklandı.

ATiK  UPOTUDAK Devrimci tutsaklarla dayanışmak için, tüm halkımızı ve ilerici demokratik kurumları devrimci tutsakları sahiplenme amacıyla düzenlenen Mitinge katılmaya çağırdı.
Tarih: 15 Temmuz 2016
Yer: Münih OLG önünde
Saat 09:30

Konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle;

PARTİZAN TUTSAKLARIN ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN; DEVRİMCİ DAYANIŞMAYI YÜKSELT!

TKP/ML “üyesi-yöneticisi olmak“ ve “TC Devleti’ni silah zoruyla yıkmaya kalkışmak“ iddiasıyla partizan tutsakların Münih Yüksek Eyalet Mahkemesinde yargılandıkları davanın 7. duruşması, 15 Temmuz Cuma günü, saat 9:30 da devam edecektir!  

Bu mahkeme, devrimci mücadeleye karşı tertiplenen yeni bir uluslararası adaletsizlik kumpasıdır. Bu yargılama, küresel düzlemde yeniden yaygınlaşan talancı, imhacı ve faşizan sömürü  ve baskılama senaryolarının 15 Nisan 2015 tarihli tutuklamalardan sonraki ikinci perdesidir. Bu ‚yargı kılıflı politik infaz davası‚ gösterisinde hakim olan ‚politik iktidar hukuku‚ anlayışının bütün anti-demokratik çirkeflikleri bir bir sergilenmektedir.

Emperyalist egemen güçler ve onların eski-yeni uşak rejimleri bu emsal yargılamayla; Türkiye, Suriye ve Ortadoğu’da yükselen demokratik, anti-faşist, ulusal ve sosyal özgürlükçü mücadeleyi baskılayarak engellemeyi istemekteler. Ne varki, Müslüm Elma’nında kısa bir süre önce çok isabetlice ifadelendirdiği gibi, “bu dava mahkeme salonlarında değil sokaklarda kazanılacaktır“.

Cizre, Sur, Şırnak, Silopi ve Lice serhildanlarından yükselen sokakların özgürlük ateşinin öznelerinin cesur duruşları kanıtlamaktadır ki; inkarcı, imhacı, asimilasyoncu, baskıcı ve faşizan politikalara ve yargılamalara Kürtler ve Devrimciler asla boyun eğmedi/eğmeyecektir. Cezası ta baştan kesilmiş göstermelik mahkeme senaryolarıyla, sözde hukuk devletinin temsilci figüranları, haksız ve ve kirli egemenlik politikalarına hukuki meşruiyet kazandırarak, sermaye yanlısı tarafgir tutumlarını açıkça ortaya koymaktadırlar. Ancak unutuyorlar ki, yükselen özgürlük ateşinin hızla yayılan kıvılcım ve alazlarında bu tutumlar bir bir kasıp kavrulacak ve yanıp kül olacaktır.   

Gün kıvılcımarı alazlara, alazları alevlere, alevleri kızıl isyan ateşlerine çevirmek için harekete geçme günüdür. 15 Haziran günü, 7. duruşmada partizan tutsaklara bir selam göndermek ve yine mahkeme önünde yapılacak mitinge katılmak anın en devrimci görevidir. Herkesi Münihe gelerek bu alazı körüklemeye ve baskıya karşı protestoyu – devrimci mücadele hakkı için dayanışmayı büyütmeye davet ediyoruz.

Miting konuşmacıları:

  • Andrej Hunko, Sol Parti, Almanya Federal Parlamento Milletvekili
  • Inge Knoekel, Sağa Karşı Çalışma Grubu-Verdi Sendikası
  • Çetin Oraner, Müzisyen, Sol Parti Münih Şehir Meclis Üyesi
  • ATIK-UPOTUDAK Temsilcisi
  • Ve dayanışmacı demokratik kitle örgütleri temsilcileri

Dikkat: Mahkemenin başlama ve Müslüm Elma’nın sözlü savunmasını açıklama saati 09:30’dur ve Miting 10:30-15:00 arası yapılacaktır.

Adres:

Oberlandesgericht (OLG) München, NymphenburgerStr.16, 80335 München)