Anasayfa , Avrupa , Duisburg’da Onikiler Anıldı!

Duisburg’da Onikiler Anıldı!

Duisburg |15.05.2017| 24-28 Kasım 2016 tarihleri arasında Dersim Aliboğazı’nda çatışmada şehit düşen 12 Halk Ordusu savaşçıları NRW Partizan’ın çağrısı ile Duisburg’da anıldı.

 

Saat 14:00’de açılış konuşması ile başlanan anmaya NRW’nin değişik şehirlerinden katılım sağlandı. Açılış konuşmasında, “4 halk savaşçısının cenazelerinin ailelerine ve yoldaşlarına verilmemesinin” bilgisi paylaşıldı. Açılış konuşmasının ardından, 12’lerin şahsında devrim ve komünizm mücadelesinde şehit düşenler için yapılan saygı duruşu ile devam edildi. Partizan’ın yapmış olduğu açıklama kitle ile paylaşıldı. Açıklama’da, 12’leri andığımız bu günde, 27-29 Nisan207 tarihleri arasından faşist Türk ordusunun başlattığı topyekün  saldırıları kapsamında yine  Aliboğazı’nda 3 gün boyunca faşist ordu güçleriyle kahramanca çarpışarak şehit düşen HPG gerillaları; Seyfi Eder, Leyla Güneş, Zübeyde Göksu, Sercan Edis, Beyaz Bark, Ali Karaşin, Dicle Bozan Ali Sezgin, Dilek Kızılgün ve Mesude Dinç arkadaşlarımızı da saygıyla anıyoruz. Onlar, Kürt Özgürlük Mücadelesinin birer kahramanları olarak bilinçlerimizde hep yaşayacaklardı.” devamında “bu tarihsel yürüyüşümüzü zaferle taçlandıracağımız güne kadar acılarımız dinmeyecektir. Her gün bir yoldaşımızı sonsuzluğa uğurladığımız bu çetin ve zorlu mücadelede 10 Mayıs 2017 tarihinde Rakka’da gerici faşist IŞİD çetelerine karşı yapılan hamlede Devrimci Komünarlar Partisi kurucu önderi ve Birleşik Özgürlük Güçleri Komutanlarından Ulaş Bayraktaroğlu’nu kaybettiğimizin acı haberini almış bulunuyoruz. Ulaş Bayraktaroğlu’nu, bu büyük devrimciyi sonsuza dek mücadelemizde yaşatacağız.

Mayıs ayı devrimci önder kadroların ve büyük devrimcileri kaybettiğimiz bir aydır da aynı zamanda. 6 Mayıs 1972 yılında faşist diktatörlüğün idam sehpasında katlettiği Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ları bir kez daha anıyor, anıları önünde saygıyla eğiliyoruz” denildi.

Devamında, Yetiş Yalnız’ın değişik müzik gruplarında sanatsal çalışmalarını sürdürdüğü dönemlerde yazdığı ve yorumladığı müzik dinletisi sunuldu. Yetiş Yalnız’ın yorumladığı “Tore Vano, Vurulur Vali” türküleri duygusal anlar yaşattı.

Ardından, ATİK, Yeni Kadın, YDG ve MLKP’nin yapmış oldukları açıklamalar okunarak paylaşıldı.

Şehit düşen halk savaşçılarının resimleri ve halk ordusu savaşçılarının yer aldığı bir sinevizyon gösteriminin ardından anma sonlandırıldı.