Home , Haberler , Devrimci ,Demokrat ve Yurtseverlere karşı Türkiye genelinde polis operasyonu!

Devrimci ,Demokrat ve Yurtseverlere karşı Türkiye genelinde polis operasyonu!

Türkiye |13.02.2017|AKP’nin devrimci, demokrat ve yurtseverlere dönük operasyonlarına bugün bir yenisi daha eklendi. Bugün de İstanbul, Adana, Adıyaman, Kocaeli, Bursa, Edirne, Bingöl, Dersim, Siirt, Hakkari, Amed ve İzmir’de sabah saatlerinde evler basıldı.

Siyasi soykırım operasyonları: 300’ü aşkın gözaltı!

İstanbul’un birçok ilçesinde ise sabah saatlerinde eş zamanlı olarak ev baskınları düzenlendi. HDK Yürütme Kurulu Üyesi ve Eğitim-Sen Dönem Sözcüsü Sevtap Akdağ ve HDK İl Eşsözcüsü Şamil Altan’ın da aralarında olduğu 70’i aşkın kişinin gözaltına alındığı 34 kişi içinde yakalama kararı bulunduğu belirtildi. Gözaltına alınanlar arasında Eğitim Sen, HDK, HDP, DBP, TJA, SYKP, ESP üye ve yöneticileri yer alıyor Gözaltı sayısı 300’e yaklaştı.

Gözaltına alınanların isimleri öğrenilenler şöyle: HDK Yürütme Kurulu Üyesi ve Eğitim-Sen Dönem SözcüsüSevtap Akdağ, HDK İl Eş sözcüsüŞamil Altan, Serhat Kızıltaş,Sedat Çaycı, Rukiye Ergül,Besra İşsever, Şervan Erbağ,Ensari Taşkaya, Hüseyin Kayra,Sultan Aslan, Halef Aslan,Saldun Ayhan, Hamza Bayır,Rıdvan Sola, Servet Aygün,Azad Kürkçü, Cemil Şener,Şahin Karakuş, Gökhan Çelik,Meral Ecer, Erdal Karabulut,Rojda Kaya, Çiyan Ozğan,Şahin Akcan, Çetin Çakmak,Savaş Taşkın, Orhan Erim,Kenan Sağun, Seyfettin Kaya,Vedat Yiğit, Nihat Kaya ile 18 yaşından küçük F.E ve M.Ş.Ç.

 

İzmir
İzmir’de de operasyon düzenlendi. Çok sayıda HDP üyesinin evi basıldı. Gözaltılara 8 Mart eylemleri, sosyal medya paylaşımları ve 31 Ocak’taki Barış Bloğu eylemi gerekçe gösterildi. SGDF MYK üyesi Gözde Sivaslıoğlu, SGDF üyesi Özlem Nazlı Abacı, SYKP il yöneticisi Furkan Ege, HDP Torbalı Eş Başkanı Gülcan Kızıldağ’ın aralarında olduğu 40’a yakın kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Torbalı’da gözaltına alınan HDP’lilerin isimleri öğrenilenler şunlar: Gülcan Kızıldağ, Kamuran Çakırca, Hüsnü Koyunca, Suphi Kahraman, Veysel Güven, Deniz Gül, Necmettin Ertaş, Ramazan Ceylan, Hüseyin Ünsal, İlyas Aras, Halit Polat, İhsan İpekli, Mehmet Kodaman

 

Kocaeli, Bursa ve Edirne

Kocaeli’de sabah saatlerinde evlere yapılan baskınlarda kent merkezinde 2, Dilovası’dan ise 7 HDP’li gözaltına alındı. Bursa’da yapılan ev baskınlarında kent merkezinde 19,  SYKP Bursa İl Eşbaşkanı Ayhan Genç’in de evinin basıldığı öğrenildi.  İnegöl ilçesinde 6, Gemlik ilçesinde ise 1 kişi gözaltına alındı. Edirne’de ise 1 kişi gözaltına alındı.

 

Malatya
Malatya’da sabah saatlerinde eş zamanlı olarak yapılan operasyonla DBP il yöneticisi Beyaz Adıyaman, HDP il yöneticileri Behçet Tunç, HDP Akçadağ ilçe yöneticisi Süleyman Aktaş ile HDP üyeleri Suna Gedik, Besime Cebe ve Hayri İnan’ın da aralarında bulunduğu 22 kişi evlerinde arama yapılarak göz altına alıntı. Gözaltına alınanlar Malatya Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Van’da 13, Kocaeli’nde 9, Siirt’de de 11 kişi gözaltına alındı.

 

Bingöl

Bingöl’de ise sabah saatlerinde yapılan baskınlarda DBP yöneticileri gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesi belirtilmezken, DBP PM Üyesi Adnan Sarı, Bingöl Belediyesi DBP’li Encümeni Cihat Yıldırım, İl Genel Meclis Üyesi Aydın Kaya ve DBP’li İlhan Çakabay’ın gözaltında olduğu bilgisi paylaşıldı.

 

Dersim

Dersim’de yapılan ev baskınlarında DBP il eski Eşbaşkanı Gülseven Yıldız, eski yöneticisi Necla Kılıç gözaltına alınırken, Nazimiye ilçesinde ise DBP’li encümen Selvi Güneri sabah saatlerinde yapılan baskınlarla gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Siirt

Siirt merkezde de sabah saatlerinde eş zamanlı ev baskınları düzenlendi. Baskınlarda KURDÎ-DER Şube Başkanı Eyüp Ongur, KURDÎ-DER Yöneticisi Vedat Nas, DİSK Genel İş Temsilcisi Halit Kaçar, MKM çalışanı Abdullah Yorulmaz, DBP Kurtalan İlçe Yöneticisi Ali İhsan Eviz, HDP Misirc eski İlçe Yöneticisi Zübeyir Yoltay, HDP Misirc eski İlçe Yöneticisi Nadire Uçar, HDP Misirc İlçe Eşbaşkanı Esmer Baran ile Uğur Eren, Şükrü Bark ve Halil Timurtaş isimli yurttaşlar. Operasyonun gerekçesi öğrenilemezken, gözaltına alınanlar sağlık kontrollerinin ardından İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

 

Hakkari

Hakkari sabah saatlerinde eş zamanlı ev baskınları yapıldı. Yapılan aramaları ardından HDP İl Eşbaşkanı Sefer Berk, DBP eski PM Üyesi Mehmet Sıddık Akış, Belediye eski Başkan Yardımcısı Mikail Erdal, Arafat Özek ve Sevda Gündüz gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar, İl Emniyet Müdürlüğü götürüldü.

 

Mersin

Mersin’de sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında çok sayıda kişi gözaltına alındı. Aralarında HDP’liler ile kayyum atanan Akdeniz Belediye çalışanlarının yanı sıra mahalle muhtarlarının da olduğu öğrenilirken, 2 Şubat’tan bu yana gözaltına alınanların sayısının 60’ın üzerine çıktığı belirtiliyor. Edinilen bilgilere göre gözaltına alınanlara “KCK faaliyetlerinde bulunma” suçlaması yöneltilirken, gözaltına alınanlar arasında Akdeniz Belediyesi çalışanı Uğur Deniz ve kardeşi Maşallah Deniz’in ismi öğrenildi. Gözaltına alınanların İl Emniyet Müdürlüğü ve Yenişehir İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde tutulduğu öğrenildi.

 

Antalya

Antalya’da da sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilen 12 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınanlar İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

 

Antep

Antep’te de HDP yöneticileri ve üyelerinin evlerine yapılan baskınlarda HDP eski İl Eşbaşkanı Atiye Okay, parti üyeleri Abudurahman Kartal, Diyar Kazak, Ahmet Satilmiş, Talat Yilmazsoy ve Eyup Şahman’ın aralarında olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

 

Adana

Adana’da bu sabah aralarında HDP İl Eş Başkanı Hüseyin Beyaz’ın da bulunduğu 26 kişi gözaltına alındı. Sabah saatlerinde 30 adrese özel harekat polisleri baskın düzenlerken, evlerde aramalar yapıldı. Aralarında HDP İl Eş Başkanı Hüseyin Beyaz’ın da bulunduğu 26 kişiyi gözaltına alındı.

 

Adıyaman

Adıyaman’da da sosyal medya üzerinden PKK propagandası yaptıkları iddiasıyla 8 kişi hakkında arama kararı çıkarıldı. 8 adrese operasyon düzenlenirken 4 kişi gözaltına alındı.

Kaynak : Özgür Gelecek