Home , ATİK , Devrimci-Demokrat Sendikal Birlik Emekçilerine

Devrimci-Demokrat Sendikal Birlik Emekçilerine

atik_logoATİK | 14 – 06 – 2009 | Sevgili DDSB emekçileri; 15-16 Haziran büyük işçi direnişinin yıl dönümünde düzenlediğiniz mitinginizi coşkuyla selamlıyor, mitinge katılan emekçi kardeşlerimizi enternasyonal dayanışma ruhuyla candan kucaklıyoruz.

Sevgili dostlar

15-16 Haziran büyük işçi direnişi Türkiye işçi ve emekçiler açısından önemli bir dönüm noktasıydı. Faşizmin emeğe yönelik saldırılarının yoğunlaştığı, temel hak ve özgürlüklerin yasaklandığı, işçilerin en doğal hakkı olan örgütlenme ve toplu sözleşme hakkına zincir vurulduğu bir süreçte, işçi ve emekçilerin ayağa doğrularak, isyana tutuştuğu ve geleceğe bir meşale yaktığı gündür. Binlerce işçinin sokağa döküldüğü bu günde, faşist T.C’nin kolluk güçleri ve onların denetimindeki karanlık güçlerin kitlelere ateş açması sonucu birçok işçi hayatını kaybederken, yüzlerce işçi yaralanmış ve göz altına alınmıştır. Türkiye işçi sınıfı tarihine kanlı bir gün olarak geçmiştir.

Bu gün Türkiye sınıf hareketi açısından da bir dönüm noktası olmuştur. Gerek 15-16 Haziran işçi direnişi ve  gerekse de o dönemde gelişen işçi  ve köylü hareketleri kendi içinde, sınıfın mücadelesini günümüze kadar taşıyan devrimci önderleri yaratmıştır. Türkiye devrimci hareketinin önderleri; Deniz Gezmiş, Mahir Çayan, Yusuf Aslan ve Komünist önder İbrahim Kaypakkaya bu sürecin tohumlarından filizlenerek, mücadeleyi geliştirmişlerdir. Ve onların toprağa bıraktığı tohum, milyonlarca filizlenip mücadeleyi geliştirmeye çalışmışlardır.

Türkiye’de en teme hak olan örgütlenme hakkı her alanda cendere altına alınarak, tüm emekçiler üzerinde bir korku bulutu yaratılmaya çalışılmaktadır. Fakat tüm baskılara, işkencelere, tutuklanmalara ve katliamlara karşı işçi ve emekçiler kendi haklarını elde etmek için can bedeli mücadelelerini sürdürmüşlerdir. En bariz örneği; işçi ve emekçilerin yıllardır sürdürdükleri mücadele sonucu Türkiye’de 1 Mayıs bayram günü ilan edilmiş ve işçilerin  kararlı tutumuyla bu  yıl 1 Mayıs’ta Taksim 1 Mayıs miting meydanı olmuştur. Bu başarı siz işçi ve emekçilerin başarısıdır.

Türkiye işçi sınıfının öncü güçlerinden olan Devrimci-Demokrat Sendikal Birlik emekçileri olarak bugün düzenlediğiniz bu miting, geçmişine sahip çıkarak, geleceğe  kararlı yürüyüşün önemli bir adımıdır. Bu adımı daha ileriye taşımanın görevi sizlerin omuzlarındadır. İşçi sınıfının lekesiz bayrağını geçmişten çıkarılan derslerle birlikte göğe çekmenin görevi ve sorumluluğu sizlerin omuzlarındadır. Bu bilinçle hareket edeceğinize olan üstün güvenimizle, sizleri tekrar enternasyonal direniş ruhuyla  selamlıyor ve Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu olarak her zaman yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyoruz.

16 Haziran İşçi Direnişi Şehitleri Ölümsüzdür!

Yaşasın Enternasyonal Dayanışma!

Yaşasın İşçilerin Birliği, Halkların Kardeşliği

Birlik –Mücadele-Zafer!

Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu (ATİK)

ATIK_DDSB_mesajını İNDİR