Anasayfa , Avrupa , NEWROZ PİROZ BE! Kürt Ulusunun direniş ve Mücadele günü Newroz bayramı KUTLU OLSUN!

NEWROZ PİROZ BE! Kürt Ulusunun direniş ve Mücadele günü Newroz bayramı KUTLU OLSUN!

newrozBir halkın zalim krala karşı örgütlenmesi ve sonunda zafere ulaşmasının tarihidir. Newroz !

Asur kralı zalim Dehak’a karşı Demirci Kawa önderliğinde başkaldırı günü olan Newroz, Asur imparatorluğunun kralı Dehak’ın yerle bir edildiği günden günümüze, Kürt ulusunun mücadele günü ve direnişinin sembolü olarak bayram şeklinde kutladığı bir gündür.

Bir çok Ortadoğu ve Kafkasya halkları açısından Newroz bayramı, yeni yılın, baharın ve yeniden doğuşun simgesi iken, KÜRTLER İÇİN İSYAN ATEŞİDİR NEWROZ..

Her yeni Newroz’da Kürt ulusunun özgürlük-eşitlik yolunda direnişi büyüyerek devam etmektedir.

Zulme ve baskıya karşı direnişin sembolü olan ve coşkulu bir şekilde kutlanan Newroz`un yaklaştığı bu süreçte; Emperyalist güçler ve yerel uzantıları gerici-faşist iktidarların ve emperyalist gericiliğin maşaları olan çetelerin, elbirliğiyle, Ortadoğu halklarına ve ezilen uluslara tam bir cehennem yaşatılmaktadır. Orta doğu coğrafyasında, Suriye`de ve Türkiye Kürdistanında Emperyalist savaş politiklari ile bölge gerici ve faşist devletlerinin başta Kürt ulusu ve diğer milliyetlerden halklar üzerinde sürdürdükleri katliam,göçertme ve zulüm tüm hızıyla pervasızca uygulanmaktadır.

Faşist Türk Devleti kuruluşundan bu yana Kürt ulusunun ve diğer azınlık milliyetlerin varlığını inkar etmiş, asimile politikalarıyla milli zulüm uygulamış kanlı bir geçmişe sahiptir.

Bugünkü AKP hükümeti de Kürt ulusunun ulusal özgürlük ve eşitlik mücadelesini bastırmak ve sindirmek için en aşağılık barbar yöntemlere başvurmaktadır.

Kürt ulusu yoğunlaşmış gerici-faşist ablukaya alınmakta, Cizre, Silopi, İdil, Sur ve daha bir çok Kürt yerleşim birimlerinde sivil halka saldırarak hiç bir ayrım gözetmeksizin kan dökmeye ve cinayet işlemeye devam etmektedir.

Saldırılarda sınır tanımayan AKP hükümeti, Kürt ulusuna mensup halkımızın karşı koyuşu ve onurluca direnişi karşısında acz içindedir. Özyönetim girişimlerini bahane ederek vahşi katliamlar yapan devleti aklama gayreti içinde olanlara, burjuva /ulusalcı medya ve TV`lerde kürt düşmanlığı yapan ve ırkçılığı körükleyen devlet sözcülerine ve şovenist güruhlara sormak gerekir! Suruç`ta, Ankara`da , Amed`de katliamlar yapıldığında Özyönetim direnişi ve Hendek`mi vardı?…

Faşist devlet partisi AKP Hükümetince devreye konulan tasfiyeci ve imhacı politikalar, Kürtlerin demokratik iradesine yönelik sürdürülen yaygın tutuklama ve katliamlarla, gelinen aşamada Işid gibi islamcı faşist örgütlerle örtülü işbirlikleriyle, kitlesel katliamlarla, sivillere yönelik bombalı saldırılarla bir savaş konseptine dönüşmüştür. Bununla birlikte ABD ve Avrupalı emperyalistlerin desteğiyle Kürt kurumlarına,devrimci örgütlere ve demokratik temsilcilerine yönelik baskı(n)lar, operasyonlar, tutuklamalar AB ülkelerinde de yaygınlaştırılmaktadır. Biz biliyoruzki, zulmün bu egemenliği, ne kadar baskıcı ve şiddetli olursa olsun, Kürt ulusuna mensup halkımız ve gerçek dostları devrimciler, sosyalistler asla yılmayacak, Zalimler ve diktatörler er yada geç ezilen halkların mücadelesiyle yıkılacak ve tarihin çöp sepetine atılacaklardır !

Yaşasın Kürt Ulusunun Newroz Bayramı!

Yaşasın Kürt Ulusunun tam hak eşitliği mücadelesi ve Bölgesel Özerklik yolunda haklı direnişi!

Zulme karşı direniş ve isyan Meşrudur !

Yeniden diriliş ve direniş günü Newroz, tüm halkımıza kutlu olsun!

 newroz 2016-ATiK