Anasayfa , ATİK , AHM’den Demokratik Kamuoyuna Açıklama

AHM’den Demokratik Kamuoyuna Açıklama

AHM | 19.07.2017| 5 Temmuz 2017 tarihinde ATİK resmi sitesi giriş kodlarından birisi kırılarak, korsan bir şekilde “DPK’nın Hizbe Karşı Tavrı” başlıklı yazı yüklenmiştir.

ATİK sitesine yönelik yaşanan siber saldırılar ve ulaşım engellemelerine bir yenisi daha eklenmiş oldu. Bu korsan girişim haber merkezimiz tarafından kısa sürede fark edilerek giderilmiştir. Ancak yazı otomatik olarak sosyal medaya üzerinden dolaşıma girdiğinden kaynaklı, ATİK sitesinin yazıyı sahiplendiği şeklinde yorumlara vesile olmuştur.

Sitemize yönelik bu korsan saldırı; birtakım çevrelerin/bireylerin veya egemen güçlerin çelişkilerden yararlanma hamlesi ve polisiye/hacker türü bir girişim olduğu görülmektedir. Bu şekliyle yazı yükleme grişiminde bulunanlar bilmelidirler ki, kurumumuzu yıpratma veya yanlışa sürükleme çabası her daim başarısız olacaktır. Kurumlarımıza yönelik bu ve bu türden saldırılar düşmancadır ve bunu yapanları kınıyoruz.

Son günlerde korsan yüklenen yazı dolayısıyla herhangi bir yanlışa meyil vermemek adına bu açıklamayı yapmayı gerekli görmekteyiz.

ATİK Haber Merkezi (AHM)