Anasayfa , Haberler , “Devrimci dayanışma ve direniş mutlaka kazanacaktır”

“Devrimci dayanışma ve direniş mutlaka kazanacaktır”

Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP ve HDK bileşenlerine ve referandumda ‘Hayır’ çalışması yürütenlere yönelik gerçekleştirilen siyasi soykırım operasyonlarıyla ilgili mesaj yayınladı.

“Devrimci dayanışma ve direniş mutlaka kazanacaktır”diyen Yüksekdağ’ın mesajı şöyle:

“İstanbul, Ankara, İzmir, Antep, Hatay, Dersim, Adana, Dersim, Amed, Erzurum, Bursa ve Mersin illerinde bileşenlerimiz Ezilenlerin Sosyalist Partisi ve Devrimci Parti başta olmak üzere, dostlarımız Partizan, TÖPG ve Halkevleri’ne yönelik operasyonlarda birçok sosyalistin gözaltına alınması ‘HAYIR’ın enerjisini kırmaya dönüktür. Nice saldırılara karşı ‘umut dimdik ayakta’ diyen sosyalistler, benzeri kırım harekatlarını her zaman yenmeyi başarmışlardır. Buna inanıyorum, bunu biliyorum, bunu gördüm.

ESP Genel Başkanı Çiçek Otlu şahsında ESP’li yoldaşlara ve tüm sosyalistlere yönelik saldırıları kınıyorum. Bütün HDP bileşenlerini, emek ve demokrasi güçlerini daha yüksek bir kararlılıkla HAYIR için seferber olmaya davet ediyorum.

Türkiye’deki devrimci demokrat güçlere yönelik HAYIR’ı engelleme operasyonları iktidarın korkusuna çözüm olmayacak, devrimci dayanışma ve direniş mutlaka kazanacaktır.” (etha)