Anasayfa , Avrupa , Hamburg’ta Seçim Çalışmalarının Startı Verildi

Hamburg’ta Seçim Çalışmalarının Startı Verildi

HAMBURG|14.05.2018|Merkezi olarak ATİK (Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu) ’inde içinde yer aldığı  52 kurumun bir araya gelerek 24 Haziran Türkiye Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili genel seçimleri üzerine HDP (Halkların Demokratik Partisi)’yi destekleme kararı sonrası oluşturulan Demokrasi Bloğu yerel alanlarda da kurulmaya devam ediyor.

Hamburg’ta bir araya gelen kurum temsilcileri HDP seçim platformu adıyla çalışmalarını planladı ve seçim çalışmalarının startını verdi. Dün yapılan genişletilmiş toplantı da oluşan komite bugün ilk toplantısını gerçekleştirdi. Saat 20’de Nav-Dem dernek lokalinde başlayan toplantıya HDK-H,NAV-DEM,ATİF Hamburg,ADHK Hamburg, Dersim Dernekleri Federasyonu,KKP ve Süryaniler Derneği temsilcileri ile çalışmalara katkı sunmak isteyen kişiler katıldı.

Haziran ayına kadar gerçekleştirilecek çalışmalar planlandı.Hamburg Eyaletine bağlı semtlerde çalışmalar yürütülecek semt komiteleri kuruldu. Basın-Yayın ve sosyal medya üzerine alandaki çalışmalar için bir komite kuruldu. Hamburg’ta 24 Haziran’a kadar gerçekleşecek çalışmaların koordinesi sağlanarak merkezi oluşturulan Demokrasi Bloğu’nun yereldeki seçim çalışmaları yürütülecek.

Faşist T.C hükümetinin erken (baskın) seçim kararı sonrası kısa zaman zarfında yürütülecek çalışmaların sağlıklı ilerlemesi için planlı toplantıların yapılması kararı ile toplantı herkesi HDP’ye ve Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş’a oy vermeye çağırısı ile bitirildi.