Home , Haberler , Devlet, katliamlarını sürdürüyor. Silvan’da bir genç katledildi!

Devlet, katliamlarını sürdürüyor. Silvan’da bir genç katledildi!

Silvanda_bir_genç_katledildiSilvan’da 6. kez sokağa çıkma yasağı ilan edilirken polis tarafından 22 yaşındaki bir genç katledildi.
Devletin faşist saldırıları ve katliamları Türkiye Kürdistanı’nda devam ediyor. Özellikle HDP’nin yüksek oy aldığı yerlere saldıran devlet, katliamlarını sürdürüyor.
Diyarbakır’ın Sivan ilçesinde 7 Haziran’dan bu yana 6. kez sokağa çıkma yasağı ilan edildi. 22 yaşındaki Müslüm Tayar, yasak öncesi mahalleleri ablukaya alan polisin zırhlı araçtan açtığı ateş sonucu katledildi.
Tekel, Mescit ve Konak mahallelerini kapsayan sokağa çıkma yasağı, zırhlı araçlardan ve camilerden sabahın 05.00’te yapılan anonslarla duyuruldu. Yasak öncesi saldırıya geçen polisin keyfi bir şekilde gaz bombası attığı Feridun Mahallesi’nden gece saatlerinde patlama ve silah sesleri yükseldi.
Patlama ve silah seslerinin yükseldiği mahallede Müslüm Tayar (22) adlı bir gencin evine giderken Diyarbakır Caddesi üzerinde polis tarafından zırhlı araçla tarandığı belirtildi. Ayağından ve göğüs kısmından aldığı 4 kurşunla yaralanan Tayar, çevrede bulunan insanlar tarafından Silvan Devlet Hastanesi Acil Polikliniği’ne kaldırıldı. Tayar, burada yapılan ilk müdahalenin ardından Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne sevk edildi. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen Tayar kurtarılamadı.
Sabah erken saatlerde 6. kez sokağa çıkma yasağıyla birlikte sıkıyönetimin uygulandığı ilçede, GSM operatörlere ait şebekeler ve internet kesilirken, ilçe genelinde helikopter hareketliliği devam ediyor.
Sokağa çıkma yasağının ilan edilmesinin ardından ilçeye çok sayıda zırhlı araçla birlikte polis ve asker sevkiyatı yapıldığı öğrenilirken, zırhlı paletli askeri araçların da ilçeye geldiği belirtildi.