Home , Avrupa , „Avrupa’da Efrin ile Dayanışma, Provokasyonlarla Engellenmeye Çalışılıyor“

„Avrupa’da Efrin ile Dayanışma, Provokasyonlarla Engellenmeye Çalışılıyor“

Avrupa |13.03.2018| Avrupa Demokratik Kürt Toplum Merkezleri (KCDK-E) bir açıklama yaparak, Efrin direnişi ile yapılan dayanışma eylemlerinin provoke edilmek istendiğini belirtti. Kamuoyunda Efrin direnişine ilişkin ciddi bir sempatinin geliştiğini belirten KCDK-E, „Tüm dünyada Avrupa Efrin’i Sahiplenme Platformu’yla birlikte yada Avrupalı kurum ve organizasyonların öncülüğünde gelişen eylem ve etkinliklerle tüm ülkelerde geniş çevrelerin desteğini ve sempatisini kazanan Efrin direnişi, AKP hükümetinin provokasyonlarıyla bu sempati ve dayanışma tersine çevrilmeye çalışılıyor“ uyarısında bulundu.

Yapılan açıklamada, ulaşan bilgiler ve belgeler AKP’nin Avrupa’da Kürt kurumlarının eylemlerinde veya onlar adına çeşitli provokasyon ve şiddet saldırıları yaparak Kürt kurumlarını ve Efrin eylemlerini kiriminalize ederek, Efrin direnişine oluşan sempatiyi ve kamuoyu desteğini tersine çevirmek için büyük provokasyonları planladığına dikkat çekiliyor.

Açıklamanın devamında, „Bizler biliyoruz ki Türk devletin özel savaş yöntemlerinden biriside karşısındaki muhalif güçleri kiriminalize etmek için kendi çeteleri vasıtasıyla yaptığı eylemleri muhaliflerin veya Kürtlerin üzerine atarak veya manipüle ederek oluşan kamuoyu desteğini kesmeye çalışmak için sıklıkla başvurdukları bir yöntemdir. Şimdide Avrupa’da oluşan Efrin’i direnişini sahiplenme ve destekleme kamuoyunu terse çevirmek istemektedir. Tüm yapılarımız ve dostlarımız bu provokasyonlara müsaade etmesinler“ ifadelerine yer verildi.

Açıklamada son olarak  „KCDK-E olarak demokratik ve meşru mücadele dışındaki şiddeti ve Provokasyonu ret ediyor kınıyoruz. Kesinlikle şiddet ve provokasyonlara müsade etmeyelim. Türk devletin provakasyonlarini boşa çıkaralım“ ifadelerine yer verildi.