Anasayfa , Avrupa , Köln’de Erdoğan Protestolar Ve Sloganlar İle Karşılandı

Köln’de Erdoğan Protestolar Ve Sloganlar İle Karşılandı

Alman devletinin daveti üzerine 28-29 Eylül tarihlerinde Almanya’da ziyaretlerde bulunan Türkiye Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan, Berlin’in ardından geldiği Köln şehrinde de protestolarla karşılandı.

Üç günlük Almanya ziyaretinin son günü kapsamında cami ziyareti için geldiği Köln’de Erdoğan’ı protesto etmek için toplanan binlerce kişinin yürüyüşüne NRW polisi tarafından izin verilmedi. Birçok devrimci, demokrat yerli ve göçmen örgütün içinde bulunduğu “Erdoğan Not Welcome” platformu tarafından cumartesi Deutz bölgesinde düzenlenen mitinge binlerce insan katıldı. “Katil Erdoğan”, “Diktatör Erdoğan”, “Yaşasın Enternasyonal Dayanışma” sloganlarının sık sık atıldığı miting boyunca aynı zamanda Merkel’in ve Alman devletinin Türkiye ile yaptığı kirli anlaşmalar teşhir edildi.
Mitingde konuşma yapan Die Linke üyesi Alman siyasetçi Norman Paech, “O bir diktatör rejiminin başıdır. Bugün Türkiye’de gazeteciler, siyasiler ve akademisyenler cezaevinde. Bunu yapan da Erdoğan’dır. Ancak bütün bunlara rağmen Almanya’da karşılanıyor. Bu utanç verici bir tablodur” ifadelerini kullandı. KCDK-E Eş Başkanı Yüksel Koç konuşmasında, Erdoğan’ı kimsenin Almanya’da istemediğini belirterek, “Erdoğan bütün halkların ve insanlığın düşmanı ve DAİŞ’in dostudur. Angela Merkel bu davet ile bu suç ortağı olmuştur. Kürt katliamlarının iş birliğini yapmıştır” dedi. Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecride de vurgu yapan Koç, bunu kabul etmeyeceklerini belirterek, “Öcalan Kürt halkının önderidir. Özgürlüğü için eylemlerde olacağız” diye konuştu. Mitingde; KCDK-E, DİDF, ADHK, MLPD, AGİF, Yaşanacak Dünya, Sevim Dağdelen, Ahmet Nesin’in yanı sıra platform bileşeni birçok kurum temsilcisi yaptıkları konuşmalarla Erdoğan’ı, Türk ve Alman devletini protesto ettiler. 26. dönem HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer yaptığı konuşmada tutsak edilen HDP eş başkanları ve belediye başkanları için özgürlük talebinde bulundu ve Öcalan üzerindeki tecrite dikkat çekti.
ATİK adına konuşan Süleyman Gürcan ise Erdoğan’a ‘katil’ diye hitap ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biz dün binlerce kişi ile Berlin’de faşist Erdoğan’ı protesto ettik. Bugün de binlerce kişiyle Köln’de bunu yapıyoruz. Faşist Erdoğan dünyanın neresine giderse gitsin protestolarımızla karşılanacaktır. Çünkü o halkların düşmanıdır, Êzidîlerin, Kürtlerin, Ermenilerin ve Türkiye halklarının düşmandır. O ancak DAİŞ dostudur. Bizim de düşmanımızdır. Onun için her yerde kınayacağız, protesto edeceğiz.” Gürcan aynı zamanda Türkiye’deki politik tutsakları ve direnişteki havalimanı işçilerini selamlayarak konuşmasını sonlandırdı. Miting programı kapsamında sahne alan Çetin Oraner’in ardından Umuda Haykırış da bir müzik dinletisi gerçekleştirdi. Etkinlik çekilen halaylar eşliğinde sonlandırıldı.

Haber Merkezimiz tarafından Miting anında yapılan canlı yayın:

https://www.facebook.com/AtikHaber/videos/750801518589099/