Home , Avrupa , DESA İşçileriyle Dayanışma Etkinliği Gerçekleştirildi

DESA İşçileriyle Dayanışma Etkinliği Gerçekleştirildi

ZÜRİCH | 13 – 06 – 2011 | İsviçre’nin Zürich kentinde 10 Haziran’da DESA işçileriyle dayanışma etkinliği gerçekleştirildi. İTİF’in çağrısıyla biraraya gelen Demokratik Kitle Örgütleri platformu, Prada mağazası önünde, işçilerin hak alma mücadelesini desteklediklerini duyurdular.

İTİF’in dayanışma etkinliğine ilişkin açıklaması şöyle:

Türkiye DESA Fabrikasında çalışan İşçi kardeşlerimizin, örgütlenme ve hak alma mücadelesinde Düzce ve Sefaköy fabrikalarında uzun zamandır yürütmüş oldukları direniş sonrasında alınan hakları, DESA işletmesinin tekrar geri almaya çalışması ve direnişe katılan işçi kardeşlerimizin işten atılmaları sonucunda, Konfederasyonumuz ATİK,  Türkiye de yürütülen sınıf mücadelesine katkı sunmak ve işçi kardeşlerimizin yürütmüş oldukları direnişlerin sesi olmak için, DESA Derinin Avrupa da mal verdiği PRADA mağazaların önünde işçi kardeşlerimize destek amaçlı etkinlikler organize edildi.

Bu etkinliklerden biride 10 Haziran 2011 tarihinde İsviçre nin Zurich kentinde  PRADA mağazası önünde gerçekleştirildi. Federasyonumuzun İTİF ın çağrısı üzerine İsviçre Demokratik Kitle Örgütleri Platformu (İGİF-İDHF-İTİF) bir araya gelerek, işçi kardeşlerimizin İsviçre de sesleri olduklarını ve kardeşlerimizin hakları alınıncaya kadar bu ve benzeri eylemliklerin devam edeceklerini ilan ettiler.

Birlik Mücadele Zafer!