Home , Avrupa , Saldırılara Derhal Son Verilsin!

Saldırılara Derhal Son Verilsin!

gozaltilara son 180613AVRUPA |18-06-2013| Bu Terör ile Durduramazsınız İnsan Selini…! Taksim direnişinin dalga dalga yayılması ve büyümesi Faşist Türk devleti ve başbakanı Erdoğan’ın gecelerini korkularla geçirmesine yol açıyor. Halklarımızın AKP ve faşist Erdoğan’ın tüm topluma dayatmaya çalıştığı baskı, zulüm ve tek tipleştirmeye karşı günlerdir sokağa çıkarak direnişi büyütmesi, katliamcı Türk devletini daha fazla tahammülsüzleştirmektedir.

Bu sabah saatlerinde, başta Atılım Gazetesi, Etkin Haber Ajansı, Özgür Radyo, ESP ve ilçe büroları basılarak onlarca devrimci sosyalist gözaltına alındı.

Günlerce TV ekranlarında Taksim direnişini bölmek ve parçalamak için ‚marjinaller ile diğerleri‘ diyerek devrimcileri ve sosyalistleri hedef alan Türk devleti ve onun Başbakanı bunu başaramayınca ‚marjinallere‘ saldırdı.

Kadın çocuk demeden tonlarca gaz bombalarıyla, plastik mermilerle hedef gözeterek halka saldıran AKP ve onun devletinin bu gözaltı saldırısı bir kez daha onların çaresizliğini kanıtlamaya yetmektedir. Biliyoruz ki gözaltı saldırı dalgası yayılacaktır. SDP ile başlanan ‚marjinal‘ saldırıları bugün ESP, Atılım Gazetesi, ETHA ve Özgür Radyo ile devam etmektedir. Yarın bu saldırı dalgası diğer devrimci, sosyalist, ilerici kuvvetlere yönelecektir.

Taksimde halkların halen devam eden direnişinin en dinamik kuvvetlerine saldırarak, direnişi bitirmeyi amaçlayan Faşist Türk devleti yanılmaktadır. Artık ok yaydan çıkmıştır. Halklar, ötekileştirilenler, bu baskıcı rejime dur demektedir. İtaat eden, her şeye boyun eğen bir toplum yaratılmaya hayır diyen yüz binler işte ülkenin her alanını Taksime dönüştürdüler. Devrimcilere sosyalistlere yapılan  bu saldırıyla bunu bitiremeyeceklerdir.

Bu saldırı dalgasını biz 2006 eylülünden de tanıyoruz. O dönemin İstanbul valisi, bugünün İçişleri Bakanı Muammer Güler bitirdiklerini iddia ettiği devrimci sosyalistlere bugünde saldırması neyin gerçeğidir.

İşte bugünde bu saldırıyla işçi ve emekçilerin, halkların aydınlık yüzlerini bitiremeyeceksiniz. Susturamayacaksınız.

AvEG-Kon olarak çağrımızdır: Bu saldırıya sessiz kalmayalım!

Günlerdir Taksim direnişçilerinin sesine ses katmak için Avrupa’nın her alanını Taksim yapan siz göçmen emekçiler, şimdi sıra devrimcileri sosyalistleri savunmaya, sahiplenmeye geldi. Direnişi büyütmek, yaralılarımızı, tutuklularımızı, gözaltına alınanlarımızı sahiplenmek Taksim direniş ruhunu büyütmekten geçecektir. Bu bakımdan başta  tüm AvEG-Kon örgütleri olmak üzere duyarlı kamuoyunu devrimci ve sosyalistlere sahip çıkmaya, kamuoyu oluşturmaya çağırıyoruz.

Saldırılara Derhal Son Verilsin!

Gözaltılar Derhal Serbest Bırakılsın!

Faşizme Karşı Tek Yumruk, Tek Barikat!

AvEG-Kon – Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu