Anasayfa , Haberler , Şişecam’da polis ablukası

Şişecam’da polis ablukası

sisecam2TÜRKiYE | 05 – 01 – 2013 | Topkapı’daki Şişecam fabrikasında direnişte olan işçiler güne polis ablukasında başladı. Polisin saldırı hazırlıklarına sloganlarla karşılık verildi. Polis fabrikadan çıkmaya başladı.

İstanbul Topkapı’daki Şişecam Fabrikası’nda 29 Aralık’tan bu yana direnişte olan ve fabrikayı terk etmeyen işçiler, sabahın erken saatlerinde polis barikatıyla karşılaştı. Binden fazla çevik kuvvet polisi, fabrikayı ve işçileri adeta abluka altına aldı.

Polis eylemin sonlanmaması halinde saldırıda bulunacaklarını açıkça söylerken, üretimin yapıldığı fabrikanın çatısına ve bacasına çıkan işçiler “Ölmek var, dönmek yok” sloganlarıyla saldırı tehdidine karşılık verdi.

Bu sırada bir işçi çatıdan düşerek yaralandı. Yaralı işçinin durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Sendika.Org’a konuşan Şişecam işçileri işverenin direnişin başladığı günden bu yana İstanbul Valiliği’ne fabrikasının “işgal altında” olduğuna yönelik üç dilekçe yazdığını belirtti. Polisin, işverenin şikayeti üzerine harekete geçtiğini söyleyen işçiler, bu baskıların kendilerini mücadelelerinden vazgeçiremeyeceklerini dile getirdi.

Fabrikanın önü de eylem alanı

Polisin saldırı tehdidi üzerine Şişecam’ın Bursa-Yenişehir ve Gebze-Çayırova fabrikalarında çalışan işçiler de arkadaşlarına destek için Topkapı’ya geldi. Fabrika kapısı önünde bulunan diğer işçiler ve işçi aileleri, “Şişecam işçisi yalnız değildir”, “Yaşasın onurlu mücadelemiz” sloganlarıyla çatıdaki işçilere destek verdi.

CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi ve BDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel de işçilere destek vermek için fabrikaya geldi.

(sendika.org)