Anasayfa , Avrupa , Dersimli Saray Güven bir haftadır kayıp

Dersimli Saray Güven bir haftadır kayıp

Almanya’nın Frankfurt kentinde yaşayan 3 çocuk annesi 47 yaşındaki Dersimli Saray Güven’in 20 Ağustos’tan bu yana kayıp olduğu bildirildi.

ANF’nin haberine göre Dersim’li Saray Güven’den 20 Ağustos 2017 tarihinden itibaren haber alınamıyor. 3 Çocuk annesi olan 47 yaşındaki Güven geçen Pazar günü çalıştığı işyerinden iş mesaisi bittikten sonra yolda çocuklarını arayarak eve geleceğini söylediği, ancak eve ulaşmadığı belirtildi. ANF’ye konuşan Saray’ın büyük kızı Dilan Bengi, “Annem ne zaman gecikse bize muhakkak haber verirdi. Annemin kaçırıldığını düşünüyorum. Pazar günü eve geliyorum diye aradı fakat kendisine bir daha ulaşamadık. Endişelerimiz gün geçtikçe artıyor” dedi.

Annesinin bir kişi tarafından rahatsız edildiğine dikkat çeken Bengi şöyle konuştu: “Annemin arabasını Pazar günü evin bir alt sokağında park halinde bulduk. Aynı gece polise gidip kayıp başvurusunda bulunduk. O günden beri de haber alamadık. Polis arabayı götürdü. Herhangi bir iz arıyor. Son dönemde annemi Facebook’dan rahatsız edenlerin olduğunu biliyorum. Bu nedenle de Facebook sayfasını kapattı.”

ARAÇ SÜRÜCÜSÜ KAYIP

Saray’ın kızı Dilan Bengi, yapılan araştırmalar sonucunda polisin bazı izlere ulaştığını belirterek, “Polis kamerası annemi Frankfurt Rodgau civarında ‘ERB-EE 995’ plakalı bir aracın içinde tespit etti. Araç sahibinin kimliği ne ulaşıldı . Fakat araç başka birinin üzerine kayıtlı çıktı. Arabayı kullanan kişinin ailesine polis ulaştı. “Hayrettin Tandogan” adlı Şahsın birkaç gündür eve gelmediğini  Tandogan’ın en son Straßburg  görüldügü söylendi.

Kaygılarının arttığını ve bir an önce annelerine kavuşmak istediğini söyleyen Bengi “Annem bize çok düşkündür, Bunca zaman bize haber vermediyse muhakkak bir yerlerde zorla tutulduğu içindir. Şimdi sadece annemizin sağ salim eve dönmesini bekliyoruz” dedi.