Anasayfa , Avrupa , ‘Dersim’de Yakılan Ormanlar Soykırım Politikasının Devamıdır’

‘Dersim’de Yakılan Ormanlar Soykırım Politikasının Devamıdır’

Frankfurt |22.08.2018| Dersim’de orman yangınları devam ederken Avrupa’da demokratik kurumlardan konuya ilişkin duyarlılık çağrısı yapıldı. Yeni Kadın, Halkların Demokratik Kongresi-Avrupa (HDK), Avrupa Demokratik Haklar Konfederasyonu (ADHK), Avrupa Dersim Dernekleri Federasyonu (ADEF), Almanya Demokratik Kürt Toplum Merkezi (Nav Dem) ve Almanya Türkiyeli İşçiler Federasyonu’nun (ATİF) Frankfurt bileşenleri ortak bir çağrı ile Dersim’de süren orman yangınlarından TC Devleti’nin sorumlu olduğu ve yerel halkın yangın söndürme girişimlerinin ise bizzat devlet güçlerince engellendiği vurgulandı ve konuya ilişkin protesto mitingine katılım çağrısı yapıldı. Frankfurt TC Konsolosluğu önünde  23 Ağustos Perşembe günü saat 11.00 yapılacak mitinge katılım çağrısı yapıldı.

Kurumlar tarafından yapılan “Erdoğan’ın devleti Dersim’i yakıyor!” başlıklı ortak açıklamada, iki haftadır süren orman yangınlarını ile soykırım politikalarının devam ettirildiği ve Dersim’in yok edilmek istendiği vurgulanıyor. Kürdistan’da sürdürülen savaşın bir parçası olarak devlet güçlerinin bombardımanı sonucu yangınların çıktığı, bu yangınlarla Dersim’in boşaltılmak, yok edilmek, yaşanılmaz kılınmak, direniş olanaklarında yoksun kılınmak ve teslim alınmak istendiği vurgulanıyor.

Kurumlar yaptıkları ortak açıklama ile tüm duyarlı kamuoyunu tepki vermeye çağırdıklarını ifade ederken, 23 Ağustos Perşembe günü saat 11.00’de TC konsolosluğu önünde protesto mitingi gerçekleştireceklerini duyurdular.