Home , Avrupa , Nürnberg'te Coşkulu 1 Mayıs

Nürnberg'te Coşkulu 1 Mayıs

 NÜRNBERG | 01 – 05 – 2010 | Enternasyonal proletaryanın birlik-dayanışma ve Mücadele Günü 1 Mayıs saat 10:00 civarında Maffeiplatz’ta başladı. Yürüyüşe yaklaşık 4000 civarında bir katılım oldu.

Yürüyüş başlamadan önce buluşma alanında ATİK ve Aveg-Kon taraftarları, MLKP ve Partizan taraftarları dayanışma içinde birlikte hareket ettiler. Ortak sloganlar haykırdılar. 1 Mayıs marşının müzik olarak dinletilmesinin ardından, ATİK adına yapılan konuşmada; „Dünya isçi sınıfının 1 Mayıs bayramı kutlu olsun. Bugün Sermayeye ve Emperyalizme karşı, dünyanın dört bir yanında devrim ve sosyalizm şiarlarını yükselten işçi ve emekçilere selam olsun. Krizin faturasını emekçilerin üzerine yıkmaya çalışan Emperyalist tekeller ve devletleri lanetliyoruz“ denilerek „Türkiye’de 1 Mayıs’ın serbest kutlanma hakkı AKP hükümetinin bir lütfü değil, söke söke kazanılmış bir haktir. Bu hakkın kazanılmasında payı olanları kutluyor ve bu meydandan Türk-Kürt ve tüm milliyetlerden isçilere selam yolluyoruz“ denildi.

Yürüyüş boyunca sık sık.“Hoch die Internationale Solidarität“ „Biji jek Gulan“ “Yaşasın Devrimci Dayanışma“, „İşçiler Birleşin İktidara yerleşin!’,“Kahrolsun Emperyalizm, yaşasın Sosyalizm“ „Tod dem Faschismus überall“ sloganları atıldı. Yürüyüş Almanya Sendikalar Birliği (DGB) binası önünde son buldu önünde son buldu.