Anasayfa , Avrupa , Dersim’de şehit düşen MLKP gerillaları Nürnberg’de anıldı

Dersim’de şehit düşen MLKP gerillaları Nürnberg’de anıldı

ohne-titelDersim Ovacık’da Türk devlet güçleriyle girilen çatışmada yaşamını kaybeden MLKP FESK Kır Gerilla Birliği komutanı Berfu Dilan Canbay Nürnberg’de anıldı.
 
Canbay şahsında devrim şehitleri anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından MLKP’nin açıklaması okundu. Canbay’ın mücadele yaşamı anlatılarak şunlar söylendi: “22 Ağustos’ta Dersim Ovacıkta Veli ve Ümit Yoldaşlar yine Dersim Ovacık’ta 8 Eylül’de ölümsüzleşen Berfu Yoldaş parti ve devrim tarihine adlarını altın harflerle yazdırdılar. Partimizin “sömürgeciliğe karşı savaş alanlarını büyütmek için öncü olun” çağrısına ilk yanıt veren yoldaşlarımız Kürdistan ve Türkiye birleşik devrimine canlarıyla can verdiler. Berfu, Ümit ve Veli yoldaşların, sömürgeci zulme ve düşmana öfkesi net, savaşma kararlılığı yüksek, halk sevgisi güçlü. Yoldaşlarına, partisine bağlılıklarıyla, örnek yaşamlarıyla, özgürlük ve sosyalizm bayrağını özgür dağlara taşıdılar. Dersim şehitlerinin hesabı mutlaka sorulacaktır, soruluyor! Şehitlerimizin önünde verdiğimiz kavga sözünün pratikte karşılığı olacaktır.”
 
Ardından yine geçtiğimiz ay Dersim’de şehit düşen MLKP gerillaları Veli Görgün ve Ümit Yetik ile ölümsüzleşen MLSPB gerillası Muhammed Arslan (Kadir Tandoğan) mücadele yaşamları üzerine bir sinevizyon gösterimi yapıldı.
 
Anma programı devrim mücadelesinde yaşamını yitirinlerin değeri, idealleri ve yaşamları üzerine Metin Ayçiçek’in konuşmasıyla devam etti.
 
Nürnberg Partizan taraftarları da okudukları mesajda şöyle dediler: “22 ağustos günü Dersim’de şehit düşen MLKP savaşçıları Veli GÖRGÜN ve Ümit YETİK ve MLKP FESK kır gerilla birliği kadın Komutanı Berfu Dilan CANBAY onurlu yürüyüşümüzün mihenk taşı olarak kavgamızda yaşayacaklardır. Acılarımızı Dersim’in baş eğmez asiliğine gömerken dosta da düşmana da açık olan mesajımız şudur ki: Zor, ancak devrimci zorla alt edilebilir. Bizler bunu bilerek emperyalizme, faşizme ve her türden gericiliğe karşı şehitlerimizin ideali olan orak çekiçli bayrağımızı doruklara dikme inancımızla hepinizi selamlıyoruz.”