Anasayfa , Haberler , ”Ceza” değil ”Ödül”

”Ceza” değil ”Ödül”

Türkiye|27.04.2017|Okmeydanı’nda cemevi avlusunda polis kurşunuyla vurulan ve yaşamını yitiren Uğur Kurt‘un ailesinin avukatları mahkemenin verdiği 12 bin liralık para cezasına çevrilen 1 yıl 8 aylık hapis cezasına tepki gösterdi. Ailenin avukatlarından Turgut Kazan, “Böyle bir cinayete 12 bin 100 lira para cezası veriliyor. Yani tam bir cezasızlık uygulaması” diye konuştu. Öte yandan yarın (28.04) İstanbul Barosu binasında saat 10:30’da basın toplantısı düzenlenecek.
Savcı Ekrem Şakar, “polis Sezgin K.’nin gaz bombası, plastik mermi veya biber gazı fişeği atan FEN silahı ile müdahale edip uzaklaştırma alternatifini düşünmeyerek beylik tabancasıyla eylemcilere ateş ettiğini” belirterek, “olası kast ile öldürme” suçundan en az 16 yıl hapis cezası verilmesini istemişti.Ama ne var ki Türkiye’de bir çok dava da tanık olunduğu gibi devletin adamı yapınca hemen para cezası ile serbest kalınıyor.

İstanbul Okmeydanı’nda bir yakınının cenazesi için cemevi avlusunda beklerken vurulan Uğur Kurt’un ölümüne yol açan polisin aldığı 1 yıl 8 ay hapis cezasının 12 bin lira para cezasına çevrilmesine, ailesi ve avukatları tepki gösterdi.