Anasayfa , Haberler , Dersim’de işçiler sabaha kadar eylemdeydi!

Dersim’de işçiler sabaha kadar eylemdeydi!

grevDERSiM |11-10-2013 | AKSA Elektrik’e bağlı Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş’nin (FEDAŞ) 9 ilde Tes-İş Sendikası ile yapılan toplu sözleşmeye Dersim’de tepki gösteren 100 işçi, Enerji-Sen’e üye olarak firmalarının kendileri ile toplu sözleşme yapmasını isteyerek 24 gün önce eyleme başlamıştı.

İşçilerin eylemi sonucu aksayan elektrik dağıtımındaki arızayı gidermek üzere gönderilen eski çalışan İbrahim Atan’ın akıma kapılarak ölmesi üzerine işçilerin dün akşam başlattığı eylem, sabaha kadar sürdü. Önce firmanın idari binasını bahçesini işgal eden işçiler, daha sonra Dersim-Elazığ karayolunu oturma eylemi yaparak bir süre trafiğe kapattı.

Emekli çalışma arkadaşları İbrahim Atan’ın şirket yöneticilerinin keyfi tutumu sonucu hayatını kaybetmesine tepki gösteren işçiler, dün akşam saatlerinde FEDAŞ elektrik idare binasının girişini, kurdukları barikatla bir süre kapatarak, şirketin Tunceli Müdürü Vedat Şeker’in binadan çıkışına izin vermedi.
Gece geç saatlerde Şeker’in binadan çıkışına izin veren işçiler, daha sonra idari binasının tüm giriş ve çıkışlarında barikat kurdu. Bina bahçesinde büyük lastikler yakan eylemci işçiler, ateşin etrafından toplanıp uzun süre firma ve hükümet aleyhine slogan attı.
Polisin çaresiz kaldığı eylemde, gece geç saatlerde binanın bahçesinden çıkan işçiler bu kez de Tunceli-Elazığ karayolunu kapatarak burada 20 dakikalık oturma eylemi yaptı. Burada slogan attıktan sonra tekrar barikat kurdukları firmanın idari binasının bahçesine kadar gelen işçiler, sabah saatlerine kadar eylemlerine devam etti.