Anasayfa , Haberler , Ahmet Türk tutuklandı

Ahmet Türk tutuklandı

ahmet-turk-1-1

İçişleri Bakanlığı’nın kararı ile görevinden alınan Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk, 21 Kasım günü evine yapılan baskınla gözaltına alındı. Günlerdir Mardin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’nde (TEM) tutulan, ailesi ve avukatları ile görüşmesine izin verilmeyen Türk, bu sabah savcılığa sevkedildi. Emniyette ifade vermeyi reddeden ve susma hakkını kullanan Türk, savcılık sorgusu ardından tutuklanması talebi ile mahkemeye sevkedildi.  Mardin 2. Sulh Ceza Hakimliği  tarafından ifadesi alınan Türk, “örgüt üyesi” olduğu gerekçesi ile tutuklandı.

Mahkeme  tutuklama kararında,  belediye araçlarının Bagok başta olmak üzere mezarlıkların yapımı ve bombalı eylemlerde kullanıldığını, işçi maaşlarından kesinti yapılarak örgüte aktarıldığını gerekçe göstererek Türk’ün “Örgüt üyeliği”nden tutuklanmasına karar verdi.

Tutuklama kararının ardından açıklama yapan Türk’ün avukatlarından Hüseyin Cangir, Türk’ün hiçbir dayanağı olmayan komik gerekçelerle tutuklandığını belirterek, kararın tamamen siyasi olduğuna dikkat çekti.

Av. Cangir, Türk’ün hangi cezaevine götürüleceğine ilişkin olarak da “Şu anda bilmiyoruz, normal şartlarda Mardin E Tipi cezaevine götürülmesi gerekiyor, ama uzak bir cezaevine götürülmesi ihtimali de var” dedi. (ANF)