Anasayfa , Avrupa , 2 Temmuz Sivas Katliamı anmasında yüzlerce insan Vorarlberg’ de sokaktaydı

2 Temmuz Sivas Katliamı anmasında yüzlerce insan Vorarlberg’ de sokaktaydı

VORARLBERG | 06 – 07 – 2011 | Bundan 18 yıl önce devlet eliyle gerçekleştirilen Sivas Katliamına yönelik organize edilen yürüyüşte 700 civarındaki kitle sokaklara döküldü. Vorarlberg Alevi Kültür Merkezi tarafından 3 Temmuz Pazar günü gerçekleştirilen yürüyüş, Bregenz şehrinde saat 13 sularında başlamış, TC Konsolosluğa önüne kadar yaklaşık 1 saat kadar yürünüldükten sonra sonlandırılmıştır.

Avusturya’nın Vorarlberg eyaletinde çalışmalarını sürdüren Alevi Kültür Merkezi önderliğinde organize edilen yürüyüşe Tohum Gençlik ve Kültür Merkezi, Mezopotamya Kültür Merkezi, Habeş Kültür ve Dayanışma Derneği, Sozialistische Jugend, Villingen- Schwenningen AKM, Doğu İşviçre AKM, Radolfzell AKM, Friedrichshafen AKM ve Ravensburg AKM kurumları katılım sağlamasıyla etkinlik oldukça kitlesel gerçekleşmiştir.

Bregenz şehrinde öğle saatlerinde yürüyüşe start verilmiş ve tüm yürüyüş süresince atılan ‘Faşizme karşı omuz omuza’ sloganları dikkat çekerken, yine AKP hükümeti ve Devlet faşizmine karşı atılan sloganlar eşliğinde oldukça coşkulu geçmiştir.

Yaklaşık bir saat sonra Vorarlberg TC Konsolosluğu önüne gelen yürüyüşçüler, Konsolosluk önüne siyah çelenk bırakmış, Madımak’ da katledilen aydın ve sanatçıların isimleri tek tek okunarak çelengin önüne kırmızı karanfiller bırakılmıştır. Hep birlikte söylenen türkü, ezgi ve şiirlerle renklendirilen anma, kitlenin yoğun alkışlarıyla sonlandırılmıştır.