Home , Haberler , Dersim: Pertek’te 3 tutuklama

Dersim: Pertek’te 3 tutuklama

anonim

Dersim: 23 Mayıs günü Pertek ilçe merkezi ve köylerden sabahın erken saatlerinde ev baskınlarıyla 18 kişi gözaltına alındı. Özyönetim ilan etmek, anayasal düzeni ortadan kaldırmak ve örgüt üyeliği iddialarıyla yapılan operasyonda gizli tanık ifadesinin bulunduğu belirtildi.

Pertek’in Sağman Dersimi (Ardıç) köyünden ve 3 mezrasından 15 kişi olmak üzere, aralarında HDP Pertek ilçe eş başkanı ve köy muhtarının da olduğu toplamda 18 kişi ev baskınlarıyla gözaltına alınmıştı. Aynı gün 10 kişinin ifade işlemleri alınarak, bir kısmı Pertek jandarma karakolundan, bir kısmı da Pertek savcılığından serbest bırakıldı.

24 Mayıs günü savcılıkta ifade işlemleri süren 4 kişi, akşam saatlerinde serbest bırakıldı.

Diğer 4 kişi ise Pertek Jandarma karakolunda 2 gün boyunca hukuksuzca gözaltında bekletilerek, bugün savcılıkta ifadeye çıkarıldı.

3 kişi tutuklandı

Aralarında HDP Pertek ilçe eş başkanı ve Ardıç köyünden Özgür Gelecek okurlarının da bulunduğu 4 kişi tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Çıkarıldıkları mahkemede Yasemin Fındık serbest bırakıldı. HDP Pertek ilçe eş başkanı Yusuf Makal, Özgür Gelecek okuru Leyla Elma ve Suat Sefer “örgüt üyeliği”, “ anayasal düzeni bozma” suçlamalarıyla mahkemece tutuklandılar. Tutuklanan 3 kişi Elazığ Hapishanesine sevk edildi.

Kaynak: www.ozgurgelecek.net