Home , Avrupa , Cizre İçin Eylemler Devam Ediyor!

Cizre İçin Eylemler Devam Ediyor!

Cizre İçin Eylemler Devam Ediyor!20160210_174101

Bern

Cizre`de faşist TC`nin gerçekleştirdiği katliama öfke dinmiyor. Bern`de , İTİF`in de bileşeni olduğ Bern Demokratik Güçbirliği`nin çağrısıyla biraraya gelen kitle, Bern Bahnhof`unun önünde sessiz eyleme başladı. Cizre yazılı mumlar yakılarak , Cizre`de katledilenler için saygi duruşunda bulunuldu. Yapılan konuşmalar ve sloganlarla eylem devam ederken, canlı yayında Bern radyosu ile konuyla ilgili röportaj yapıldı.
Eylem esnasında, üç türk faşistinin provakasyon amaçlı yaptıkları bozkurt işareti sonrası, öfkeli kitlenin yönelmesine neden oldu. Faşistleri yakalamak için Bern sokaklarında yaşanan bir kovalamaca olmuştur. Korkudan kaçan faşistlere gereken yanıt verilmiş oldu.

Neuschatel

Benzer bir etkinlik de Neuschatel kantonunda gerçekleştirildi. Neuschatel Demokratik Güçbirliği`nin organize ettiği eylemde, Gar önünde toplanan kitle, katliamı kınadılar. Ellerinde yaşanan katliamın fotoğraflarını taşıyan kitle, yakılan mumlarla birlikte basın açıklaması gerçekleştirdi.Katliamla ilgili atılan sloganlarla birlikte, fransızca basılan bildirilerin dağıtımı gerçekleştirildi.

AHM-İsviçre