Anasayfa , Haberler , DERİTEKS : “Özgür basın ile dayanışma içindeyiz”

DERİTEKS : “Özgür basın ile dayanışma içindeyiz”

deriteks

DERİTEKS Yönetim Kurulu, TV kanalları ve radyoların kapatılmasına ilişkin “Özgür basın ile dayanışma içindeyiz”  diyerek açıklama yayımladı.

unknownDERİTEKS tarafından yapılan açıklamada, “Televizyon ve radyo kanallarının sıkı bir denetim kapsamında yer alıyor olmalarına rağmen yayınlarının durdurulması maksadın halkın haber alma özgürlüğünün ihlali olduğu açıktır. Her alanda olduğu gibi bugün tek tipçi bir anlayışın egemen olmaya çalıştığı basın ve medya özgürlüğünden bahsetmenin mümkün olmadığı, sadece gazetecilik mesleklerini icra ettikleri için tutuklamaların yaşandığı bir dönemde demokrasi ve özgürlükten bahsedilemez” ifadeleri kullanıldı.

Basın özgürlüğü olmadan o ülkede demokrasi ve özgürlükten bahsetmenin mümkün olmadığını vurgulayan DERİTEKS, işçilerin ve emekçilerin sesini mücadelesini çarpıtmadan doğru bir şekilde halka ulaştıran basının susturulması ülkede başka hiçbir karşı sese tahammül gösterilmediğini ortaya koyduğunu belirtti.

DERİTEKS, “Özgür basınla dayanışma içinde olduğumuzu belirtiyor, bu yanlıştan derhal dönülerek basın ve medyanın özgür şekilde yayın hayatlarına devam etmesini talep ediyoruz” dedi.