Home , Haberler , TAYAD’lı İnanç Özkeskin Polis Tarafından Katledildi

TAYAD’lı İnanç Özkeskin Polis Tarafından Katledildi

İSTANBUL |17.06.2017| İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya bombalı suikast hazırlığında olduğu iddiasıyla Kadıköy’de düzenlediği operasyonda Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Dayanışma Derneği (TAYAD) üyesi İnanç Özkeskin öldürüldü.

İddiaya göre polis ile İnanç Özkeskin arasında evde baskın sırasında çatışma çıktı. Halkın Hukuk Bürosu yaptığı açıklamada; Polisin katliamı meşrulaştırmaya çalıştığı, Eylem hazırlığındaydı, çatışma çıktı, etkisiz hale getirdik gibi bahanelerle ve olay yeri inceleme polisi tarafından da deliller karartılmaya çalışılmaktadır denildi. Daha önce Dilek Doğan’ın katledilmesi  ve benzeri bir çok olayda olduğu gibi planlı bir katliam gerçekleştirildiği ifade edildi.

Evin çelik kapısının balyozlarla kırıldığı operasyonda, çatışma izlerine de rastlanmadığı belirtilirken, bina sakinlerinin sadece üç el silah sesi duyulduğunu ifade etmesi bir çatışmanın değil bir infazın gerçekleştiğini göstermeye yetmektedir.
Cumhuriyet Savcısının olay yerindeki incelemelerinin ardından Özkeskin’in cenazesi zırhlı araçlar eşliğinde otopsi için Yenibosna’daki Adli Tıp Kurumu’na götürüldü. Bu sırada Özkeskin’in cenazesi getirilmeden önce Adli Tıp Kurumu önünde yoğun güvenlik önlemi alındığı görüldü.

96 Ölüm Orucunda yitirdiğimiz İlginç Özkeskin’in ağabeyi olan İnanç Özkeskin yıllardır TAYAD içerisinde devrimci demokratil çalışma yürütüyordu.