Home , ATİK , ATİK: „Ortaköy Katliamının Sorumlusu Faşist TC Devletidir!“

ATİK: „Ortaköy Katliamının Sorumlusu Faşist TC Devletidir!“

ATİK |01.01.2017| İstanbul‘da 2017 yılının ilk saatlerinde İstanbul-Ortaköy‘de bulunan Reina adlı gece kulübüne  yapılan saldırıda basına yansıyan bilgilere 39 kişi hayatını kaybetti, 65 kişi yaralandı.

Yılbaşı öncesi yandaş  basında  „Yılbaşı Kutlamaları“ ile ilgili yapılan açıklamalar ve cihatçıların  bu  konu ile ilgili yapmış oldukları çalışmalar, böylesi bir katliamın kapıda olduğunun ilk işaretiydi. Tetiği kimin veya kimlerin çektiği halen ortaya çıkmamış olsada, bu katliamın sorumluları belidir. Yılbaşı Kutlamaları ile ilgili açıklamalar yapan hükümet yetkilileri, yılbaşı kutlamalarını gayrı meşru ilan eden Diyanet işleri başkanlığı bu katliamın sorumlularıdır.

Bu katiller sürüsü ilk kez kan dökmüyor; Kanlı Pazar, Maraş, Çorum, Sivas, Roboski, Suruç, Ankara, Gaziantep… Devletin katliamcı geleneği Cumhuriyetin kuruluşundan günümüze kadar devam etmiştir. Ortaköy katliamıda bu halkanın son parçasıdır.

Bugün toplumu yaşam biçimlerine göre bölme uğraşı veren iktidar aynı zamanda bu ortamı yaratandır. Bu katillerin yaşam bulduğu zemin bugünkü  AKP iktidarının politikasının sonucudur. Ateşe körükle gidenler bu yaşananların siyasi sorumlularıdır.

2016’da gerçekleştirilen onlarca katliamın sorumlusu nasıl ki bugünkü iktidar ve TC Devleti ise, 2017’nin ilk saatlerinde gerçekleşen bu katliamın sorumluluğundan da bu iktidar kaçamaz.

İşçiler, emekçiler!

AKP iktidarın ve onun büyütüğü, beslediği çetelerin saldırıları önümüzdeki süreçte daha da artacaktır. Bu saldırıları geri püskürtmenin yolu, etkili ve uzun vadeli ortak mücadele etmekten gecer. ATİK olarak bu konuda üstümüze düşeni yapacağımızı bir kez daha vurguluyor, tüm devrimci-demokrat ve yurtsever güçleri bu duyarlılıkla hareket etmeye çağırıyor, saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Katliamda yahatlarını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diliyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

ATİK – Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu