Home , Avrupa , Den Haag’ta Seçime İlişkin Paneller Serisinin Sonuncusu Yapıldı

Den Haag’ta Seçime İlişkin Paneller Serisinin Sonuncusu Yapıldı

DEN HAAG | 02 – 03 – 2010 | Hollanda’da yaklaşan yerel seçimler sebebiyle, ATİK’e bağlı Den Haag Türkiyeli İşçiler ve Öğrenciler derneğinin (TİÖD) de bileşeni olduğu dernekler platformu,  ortak  paneller serisi düzenledi. Panele, aralarında İşçi Partisi, Yeşil Sol ve Sosyalist Parti temsilcilerinin de bulunduğu 6 parti temsilcisi katıldı, katılımcılarla yerel ve ülkesel düzeyde yaşanan sorunlar tartışıldı.

Hollanda Türk İşçiler Birliği (HTİB), Kürt İşçiler Derneği (Kom-KAR), Den Haag Alevi Bektaşi Derneği (Dab-DER), Yozgat Bahandınlılar Derneği (BAHADIN-DER) ve TİÖD olarak bir araya gelerek, Demokratik Dernekler Platformu adıyla 4 ayrı panel düzenleme kararı alan platform, son panelini 28 Şubat Pazar günü TİÖD lokalinde gerçekleştirdi.

Panele, İşçi Partisi adına Mustafa OKÇUOĞLU, Yeşil sol adına İnge VİANEN, Sosyalist parti adına Hink van DRİEL, İslam Demokratlar adına Hasan KÜÇÜK, Eşitlik Partisi adına Muhammet YILMAZ ve Şehir partisi adına Mareika van Hell katıldı. Platform adına Fatma ÖZGÜMÜŞ’ün tartışmaları yürüttüğü panelde, Den Haag’da yaşanan sorunların yanı sıra, ülke genelini ilgilendiren konularda tartışmalar yürütüldü.

Özellikle bu yıl Den Haag şehrinde seçimlere katılacak olan Wilders’ın ırkçı partisi PVV ana gündem olurken,  geçtiğimiz hafta düşen hükümete ilişkin önemli görüşler dile getirildi. Katılımcıların ezici çoğunluğunu oluşturan göçmen kökenliler ise partilerin seçim programları hakkında sorular sorarken, iş ve sosyal hakların ihlalleri üzerinden yer yer tepkilerini dile getirdi. 100’ü aşkın dinleyicinin hazır bulunduğu panele ayrıca, Den Haag Vali yardımcısı Bert van ALPHEN gibi bir dizi bürokratın da katıldı.