Anasayfa , Avrupa , Demokratik Kurumlardan Düsseldorf Yürüyüşüne Ortak Çağrı

Demokratik Kurumlardan Düsseldorf Yürüyüşüne Ortak Çağrı

DÜSSELDORF |31.10.2017| Avrupa’da siyasal faaliyetlerini sürdüren ATİK, YDG ve Yeni KADIN’ın aralarında bulunduğu 40 Demokratik Kurum ortak bir çağrı ile 4 Kasım’da Düssseldorf’ta yapılacak yürüyüşe çağrı yaptı. ”Demokrasiyi güçlendirmek için kriminalize ve yasaklara karşı çıkalım!” şiarı ile Avrupa çapında örgütlenen yürüyüşün çağrı metni şu şekilde;

DEMOKRASİYİ GÜÇLENDİRMEK İÇİN KRİMİNALİZE VE YASAKLARA KARŞI ÇIKALIM

Bizler farklı kimlik, inanç ve siyasi görüşten 40’tan fazla Kürdistani, Türkiyeli, Alman kurumlar olarak 4 Kasım da Düsseldorf’da Avrupa merkezi yürüyüş ve miting düzenliyoruz. “Abdullah Öcalan’a ve Tüm Politik Tutsaklara Özgürlük” “Faşizme Geçit yok”, “Kürdistani ve Türkiyeli demokratik kurumlar üzerindeki yasaklamalara son” sloganıyla gerçekleştireceğimiz yürüyüş izni için yaptığımız başvuru sonrasında siyasi bir kararla yürüyüşe birçok yasaklama getirilmiştir. Yürüyüşe izin verilmiş olsa da AKP-MHP faşizmini memnun etmek ve Erdoğan’ın Kürt düşmanı politikalarını taklit ederek kürt halkına ve demokratik çevrelere dönük yasakçı politikalarını sürdürmek istemektedir. Avrupa çapında yapılacak bu yürüyüşe izin verilse de görüşlerimizi anlatan kitaplara, özgür düşüncemizi ifade eden müziklerimizin yer aldığı CD’lere yasak uygulanmaktadır. Ve yine insanların en doğal hakkı olan yemek ve içeceklerin satılmasına izin verilmiyor. Ne kadar gariptir ki demokrasinin beşiği olan Avrupa aynı AKP-MHP faşizmi gibi uygulamalarla yıldırmak istiyor. AKP-MHP faşizmi de özyönetim ve diğer birçok direnişi kırmak için insanlarımızı aç bırakarak, açlıkla terbiye etmeye ve diz çöktürmeye çalışarak bunu yapmak istemiştir.

Nasıl ki Cizre Meclisi Eş başkanı Mehmet Tunç ve Asya Yüksel diz çökmemişse bizler de bu yasakçı ve keyfi kısıtlamalara boyun eğmeyeceğiz. Bu politikalar Türk devletinin isteği ve talebi üzerine uygulandığını biliyoruz. Hukuki hiçbir dayanağı olmayan 2 Mart genelgesiyle YPG/YPJ bayrakları keyfi olarak yasaklanarak Kürtlere ve kurumlarına karşı yeni bir kriminalize politikası devreye sokulmuştu ve bu uygulamalarda bu anlayışın devamıdır. Ne insan haklarına, ne de evrensel değerlere uymayan anti-demokratik baskıdır.

Almanya’da insanlık düşmanı olan selefi gruplar, MİT ajanlarının yuvası olan DİTİB camilerinin düzenlediği etkinliklere yemek içecek satışlarına ses çıkarılmayıp izin verilirken Kürtlere ve Türkiyeli demokratlara izin vermemek anti-demokratik bir uygulamadır. Bu iki yüzlü tutumu kınıyoruz. AKP-MHP faşizmine ve Erdoğan diktatörünün politikalarına onay ve destek vermek anlamına gelen bu tutumdan Alman hükümeti derhal vazgeçmelidir.

4 Kasım biz Kürtler, Türkiyeli demokrat, devrimci, aydın ve muhalif herkes içın önemli bir gündür. Çünkü 4 kasım aynı zamanda Erdoğan’ın emri ve siyasi bir kararla HDP Eş başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın rehin alınıp tutuklandıkları gündür. Almanya’nın bu keyfi uygulamaları AKP’nin politikalarına onay vermekte ve elini güçlendirmektedir.

Bizler aşağıda imzası olan Kürdistanlı, Türkiyeli ve Alman kurumlar olarak 4 Kasımda izinli olan Avrupa merkezi yürüyüşümüze katılacak insanlarımızın doğal, ahlaki ve hukuku hakları olan yemek, içecek ve bilgi alma stantlarına uygulanan bu siyasi ve keyfi kararı kınıyor ve kabul etmiyoruz. Anti-demokratik bu uygulama bugün bizlere uygulanıyor şayet karşı çıkmazsak yarın tüm demokrasi güçlerine, Alman sendikalarına, siyasi partilerine kısaca tüm demokratik kesimlere uygulanacaktır. Hazırlık komitesi olarak tüm demokrasi güçlerine, STÖ, siyasi partilere, politikacılara çağrımız bu anti-demokratik keyfi uygulamalara karşı bizi desteklemeleridir. Yine tüm üyelerimizi ve Alman demokratik kamuoyuna çağrımız bu kararı alan Düsseldorf Belediyesine ve emniyetine demokratik tepkilerini dile getiren mektup, e-mail ve faks yoluyla bildirmeleri ve bu yanlış kararın derhal düzeltilmesi için harekete geçmeye çağırmaktır.

Tertip komitesi olarak başta tüm bileşenlerimiz ve üyelerimize çağrımız 4 Kasımda Düsseldorf’da yapılacak Avrupa merkezi yürüyüşüne seferberlik ruhu ile katılarak, Kürtleri ve demokrasi güçlerini kriminalize etmek isteyen politikalara “EDE BESE” diyerek boşa çıkarmaktır. Sayın Öcalan’a ve Tüm Politik Tutuklulara Özgürlük şiarı ile Düsseldorf’u bir serhildan alanına çevirerek kriminalizasyon ve faşizme geçit vermeyelim!

Yürüyüsü Organize Eden Organizasyonlar

  1. KCDK-E / Avrupa Demokratik Kürdistanlılar Toplum Kongresi
  2. AvEG-KON/ Avrupa Ezilen Göçmeler Konfederasyonu
  3. TJK-E/ Avrupa Kürt Kadın Hareketi
  4. ATİK/ Avrupa Türkiyeli İsçiler Konfederasyonu
  5. NAV-DEM / Almanya Demokratik Kurdistanlılar Toplum Merkezi
  6. HDK-A (Halkların Demokratik Kongresi-Avrupa )
  7. ADHK / Avrupa Demokratik Haklar Konfederasyonu
  8. YENİ KADIN
  9. YDG / Yeni Demokratik Gençlik
  10. SKB / Sosyalist Kadınlar Birliği
  11. YS / Young Struggle
  12. Yaşanacak Dünya
  13. MDDK / Mezopotamya Demokratik Değişim Kongresi (Asuriler)
  14. FEDA / Demokratik Aleviler Federasyonu
  15. ADEF /Avrupa Demokratik Dersim Birlikleri Federasyonu
  16. SYKP / Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi
  17. FDG / ( Avrupa Dersim Dernekleri Federasyonu)
  18. CIK / Kürdistan İslam Topluluğu
  19. NAV-YEK / Avrupa Ezidi Dernekleri
  20. Yeşil Sol Parti
  21. Devrimci Parti
  22. ISKU
  23. YXK /Kürdistan Öğrenciler Birliği
  24. KOMEW /Kayıp ve Mağdur Aileleri
  25. Sengal Ezidi Meclisi Dervaye Welat
  26. Avrupa Maraş İnisiyatifi
  27. Avrupa Kurecikler İnisiyatifi
  28. Dersimi Yeniden inşa
  29. Düsseldorf für Kürdistan
  30. IL/ Intervenstionische Linke
  31. FIDEF/ Federal Almanya İşçi Dernekleri Federasyonu)
  32. TATORT – KURDISTAN
  33. AKKUSTAN
  34. KV Die Linke Düsseldorf
  35. NRW Landesverband Die Linke
  36. PYD – Avrupa
  37. Zagros Platformu
  38. PEKAN/ İçanadolu Kürtleri Platformu
  39. NOR-ZARTONK
  40. Tutsakların Sesi Platformu

4 Kasım Düsseldorf Merkezi Yürüyüs Komitesi

29 Ekim 2017 / Düsseldorf