Home , Avrupa , Yılmaz Keleş’in İadesi Durdurulmalıdır!
İsveç Komitesi

Yılmaz Keleş’in İadesi Durdurulmalıdır!

Yılmaz Keleş’in İadesi Durdurulmalıdır!

2005 yılında İsveç’e on yıllık siyasi tutukluluk süresinden sonra siyasi nedenlerle iltica etmiş olan Yılmaz Keleş’in İsveç makamlarınca Türkiye’ye iade edilmesi kararlaştırılmıştır. Son yedi haftadır yapılan tüm itirazlar jet hızıyla rededilmiştır. İsveç’te eşi ve 2 ile 4 yaşında olmak üzere iki çocuğu bulunan Yılmaz, aile içinde oturumu olmayan tek kişidir. Göçmen Büro, Türkiye’ye iade edildiği taktirde bir tehtidin bulunmadığını ve çocuklarıyla yaşlarının küçük olması nedeniyle bir sorun yaşamayacaklarını iddiaa etmektedir. Gönderilen yazılı kararda da bu gerekçe gösterilmiştir.

Yılmaz Keleş’in iadesinin kesinleşmesinden sonra Göçmen Büro kendisini gözetim altında tutmak amacıyla kaldığı Sundsvall’dan 210 km uzakta bulunan Gävle’deki (göçmenler kampına yerleştirmiştir ve böylece ailesiyle görüşmesi kısıtlandırılmıştır.

Yaşadıklarından olumsuz etkilenen dostumuzun sağlığı ve psikolojisi bozulmuş durumdadır ve dün (15 temmuz 2017) itibariyle ölüm orucu eylemine başlamıştır. Bununla birlikte ekonomik sıkıntılar çekmektedir.

Bugün (16 temmuz 2017) itibariyle Yılmaz Keleş için bir bağış kampanyası başlatmış bulunuyoruz. Tüm taraftar ve dostlarımızı Yılmaz’ı sahiplenmeye ve destek vermeye çağırıyoruz!

Türkiye’ye iade edildiği taktirde tekrar tutsak edilmesi kaçınılmazdır. Bununla birlikte ailesinden uzaklaştırılması kabul edilemez bir insanlık suçudur. İsveç devleti Uluslararası İnsan Hakları Kanunları’na uymalıdır.

Devrimcilerin iadesi durdurulsun!

Politik iltica bir ayrıcalık değil, sonuçtur!

 

İsveç Türkiyeli İşçiler Komitesi

(ATİK-İsveç)