Anasayfa , Haberler , Demirtaş: “Bizleri yok sayanları bizler de 12 Eylül’de onları yok sayarak referandumu boykot edeceğiz”

Demirtaş: “Bizleri yok sayanları bizler de 12 Eylül’de onları yok sayarak referandumu boykot edeceğiz”

ŞIRNAK | 22 – 08 – 2010 | Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), 12 Eylül’de yapılacak Anayasa referandumunu boykot çalışmaları kapsamında Şırnak’ın Cizre ilçesinde “Ne ‘Evet’ ne ‘Hayır’ demokratik hakkımı kullanıyorum sandığa gitmiyorum!” sloganıyla miting düzenledi.

50 bin kişinin katıldığı mitingde konuşan BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş,”Cizre halkı biz buraya gelmeden kararını vermiş. Bizler buraya sadece ilan etmeye geldik. Bizleri yok sayanları bizler de 12 Eylül’de onları yok sayarak referandumu boykot edeceğiz” dedi.

‘Yeni bir anayasa yapılmayacaksa, Terörle Mücadele Kanunu (TMK) değişmeyecekse, operasyonlar durdurulmayacaksa, cezaevindeki arkadaşlarımız bırakılmayacaksa ve seçim barajları düşürülmeyecekse kesinlikle boykot kararından vazgeçmeyeceğiz” diyen Demirtaş, PKK’nin aldığı ateşkes kararını hatırlatt. Bu karara rağmen Van Erciş’te iki PKK’linin öldürüldüğünü söyleyen Demirtaş, çatışmasızlık çağrısı yapan 649 STK’ya çağrıda bulundu. “Bakın operasyonlar yapılıyor. Bunu durdurmamız gerekiyor. Eğer bu oyuna karşı ortak bir duruo sergileyemezsek, kalıcı bir barışı sağlamak zor olacaktır” dedi.