Anasayfa , Avrupa , Avrupa`da Rojava halkıyla dayanışma eylemleri

Avrupa`da Rojava halkıyla dayanışma eylemleri

köln rojovaAVRUPA |11-08-2013 | Rojava’daki El Kaideye bağlı çeteci grupların katliam ve saldırılarını Paris’te binlerce kişinin katıldığı bir yürüyüşle kınandı. Yürüyüşte Rojava halkıyla dayanışmanın yükseltilmesi çağrısı yapıldı.

Fransa’nın başkenti Paris’te Rojava ile dayanışma amacıla binlerce kişinin katıldığı yürüyüş ve miting düzenlendi. Paris’in Republique (Cumhuriyet) meydanında saat 15.00’da başlayan yürüyüşe, ACTİT, FEDA, SKP, Partizan ile Fransız Komünist Partisi’de katılarak destek verdi.

Almanya`da  Rojova`ya destek eylemleri :

El Kaide’ye bağlı El Nusra çetelerinin Rojava’da gerçekleştirdikleri katliam ve saldırılar, Almanya’nın Köln, München, Bremen , Giessen ve Berlin kentlerinde düzenlenen eylemlerle protesto edildi. Eylemlerde, katliam yapan El Kaideli çeteler lanetlenirken, Rojava halkının direnişine destek verildi.

Rojava’da El Kaideye bağlı İrak-Şam İslam Devleti / El Nusra Cephesi’ne bağlı çeteci grupların yaptığı katliamlar ile devam ettikleri saldırılar Almanya’da yaşayan Kürtler ile demokratik kurum ve örgütler  tarafından çeşitli eylemlerle protesto edilmeye devam ediyor.

Almanya’nın Köln kentinde, Dom Kilesesi önünde miting düzenlendi. Düzenlenen mitinge AGİF, ATİK, Yaşanacak Dünya, AGiF, SKB, Kaldıraç`da destek verdi.

köln rojovaberlin rojova

Rojava halkına yönelik saldırı ve katliamlarını protesto etmek için dün akşam saatlerinde Berlin’de yaşayan Kürdistanlılar ve dostları kent merkezindeki Hermenplatz meydanında toplandı. Buradan yaklaşık 5 km yürüyen göstericiler “Biji berxwedana Rojava”,  “Her der Rojava, Her der berxwedan”, “Yaşasın devrimci dayanışma” gibi sloganlarla yürüdü.

Berlin Rojava Halk Meclisi ile Berlin Demokratik Kürt Halk Meclisi’nin organize ettiği gösteriye başta ATİF, DİDF, Berlin Her Yer Taksim, Her Yer Direniş İnisiyatifi, CİK, Ana Fatma Dergahı, Sol Parti, Berlin Kürdistan Dayanışma Komitisi olmak üzere çok sayıda Türkiyeli ve Alman sol ile demokrat kuruluşlar destek verdi.