Anasayfa , Avrupa , Innsbruck'ta Yeni Kadın Tanıtımı

Innsbruck'ta Yeni Kadın Tanıtımı

İNNSBRUCK | 25 – 06 – 2011 | En son kongresinde tüzüğünü onaylatarak örgüt olan Yeni Kadın; merkezi olarak aldığı kararla bölgelerde örgütlülüğünü tanıtmak üzere toplantılarına başladı.

24 Temmuz Cuma günü saat 18:30’da Innsbruck’taki Demokratik Göçmenler Derneği’nde bir araya gelen kadın ve erkekli kitle ile Innsbruk’ta ilk tanıtım toplantısını yapan Yeni Kadın adına Innsbruck Yeni Kadın komitesinden Hediye Dikme ve Jale Coşkun konuşmalar yaptı.

İlk söz hakkını kullanan Jale Coşkun; Yeni Kadın’ın tüzüksel olarak savunduğu amaçlarına değinirken, “Yeni Kadın, temel anlamda kadınların kendi sınıfsal, cinsel, sosyal ve ulusal çıkarlarını savunması için örgütlenmesini ve bu anlamda demokratik mücadele vermesini savunur” dedi.

Sonrasından sözü alan Hediye Dikme; Yeni Kadın’ın ve Yeni Kadın dergisinin kısa olarak tarihine değindi. Anlatımına özellikle ATİK’in varolduğu 1980’li yılları var eden koşullardan başlayan Dikme, daha sonrasından ATİK içerisinde Kadın Komisyonu olarak başlayan kadın örgütünün nasıl bugünkü Yeni Kadın örgütüne dönüştüğünü anlattı. Toplantı daha sonrasından soru-cevap kısmı ile devam etti.