Anasayfa , Avrupa , DEKÖP-Hamburg'tan Tekel işçileriyle Dayanışma Mitinği

DEKÖP-Hamburg'tan Tekel işçileriyle Dayanışma Mitinği

HAMBURG | 31 – 01 – 2010 | Tekel’in özelleştirilmesine karşı işçilerin sürdürdüğü eylemlere Hamburg’tan Demokratik Kitle Örgütlerinden destek geldi. Tekel işçilerinin 5 haftadan beri sürdürdüğü eylemlere destek olmak amacıyla Almanya Demokratik Haklar Federasyonu (ADHF), Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu (AGİF), Almanya Türkiyeli İşçiler Federasyonu (ATIF) ortaklaşa düzenledikleri ve Hamburg Alevi Kültür Merkezi, Hamburg Alevileri Kültür Birliği, Sol Direniş ve Avrupa Karabalılar Derneği’nin desteklediği miting Hamburg Altona semtinde gerçekleşti.

Tekel işçileriyle Dayanışma mitinginde bir araya gelen dernekler yaptıkları ortak basın açıklamasında Tekel işçileri Türkiye tarihinde eşine ender rastlanan direnişle, bir aydır başkent Ankarayı kuşattılar, Emperyalist, kapitalist sisteme karşı baş kaldırdılar. İşçi ve emekçi AKP hükümetinin vurdumduymaz tavrına karşı ölmek var, dönmek yok talebini yükselterek mücadele kararlılıklarını gösterdiler. Bizlerde Almanya’da yaşamak zorunda bırakılan göçmen emekçiler ve demokratik kitle kurumları olarak, onuru, ekmeği ve işi için bir aydır direnen tekel işçilerinin bu haklı direnişini sonuna kadar destekliyoruz.

Muhalefetteki CHP ve MHP’nin de Tekel işçilerini ikiyizlü bir tavırla desteklediklerinin açıklandığı Tekel İşçileriyle Dayanışma Mitinginde, Tekel işçilerinin gerçek dostları ilerici, demokrat ve sosyalist güçlerdir diye ifade edildi.

Türkiye’deki Tekel işçilerinin mücadelesine destek veren Demokratik kitle örgütlerinin Hamburg’un Altona semtindeki mitingi, işçilerin haklı taleplerini dile getiren sloganların atılması ve gençlerin halaylarıyla olaysız bir şekilde yaklaşık iki saat sürdü..

Gençler Halaylarıyla Tekel İşçilerinin direnişine destek olurken, çocuklarda anne ve babalarının yanında onların verdiği desteğe bir oyun gözüyle bakarak destek oluyorlar.