Anasayfa , APP , ATİK | Faşist TC’nin, Newroz Arifesinde Muhalif Güçlere Yönelik Saldırılarını Kınıyoruz!

ATİK | Faşist TC’nin, Newroz Arifesinde Muhalif Güçlere Yönelik Saldırılarını Kınıyoruz!

ATİK- Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu

FAŞİZME KARŞI MÜCADELE MEŞRUDUR, ENGELLENEMEZ!

Türkiye’deki muhalif güçler her gün yeni bir saldırıyla uyanmaktadırlar. Faşist TC’nin güncel iktidarı, AKP-MHP hükümeti içinde bulunduğu mali ve siyasi krizin faturasını; farklı inanç ve milliyetlerden ezilen halka, işçi sınıfına, emekçilere, kadınlara, LGBTİ’lere ve kısacası kendisine muhalif olan tüm kesimlere çıkarmaya çalışmaktadır. Nerede bir direniş varsa, kim eleştiriyorsa faşizmin saldırısına maruz kalmaktadır.

Mezopotamya coğrafyasında yaşayan halkların; bağımsızlık, özgürlük, eşitlik mücadelesinin ve aynı zamanda yeni bir yılın başlangıç sembolü olan Newroz kutlamalarından birkaç gün kala yeni saldırı paketlerini hayata geçiren faşist Türk devleti; yüzlerde insanı göz altına aldı. Aralarında İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan’ın da bulunduğu, HDP ve farklı örgütlerden toplumun muhalif kesiminin içinde bulunduğu bu yeni göz altı furyası, Newroz’un başkaldırı meşalesini söndüremeyecektir. Her yıl bu dönem toplumsal muhalefete yönelik yapılan bu saldırılar, nasıl ki mücadele ruhuyla geri püskürtüldü, bu dönemde Newroz’un direniş ruhuyla geri püskürtüleceğine inancımız tamdır.

HDP’ye Yönelik Kapatma Davası!

 Türkiye’de muhalif kesimlerin ortak sesi ve faşist Erdoğan şürekâsının korkulu rüyası olan HDP’ye tam da bu dönemde kapatma davası açılması, yeni saldırı paketlerinin önemli bir göstergesidir. Yargıtay Anayasa Mahkemesinde; “HDP üyelerinin beyan ve eylemleriyle devletin milletiyle bölünmez bütünlüğünü bozmaya, ortadan kaldırmayı amaçladıkları”iddiasıyla HDP hakkında kapatma davası açtı. Kurulduğundan bugüne kadar HDP’nin binlerce merkezi ve yerel yöneticisinin tutuklandı. Son iki yasama döneminde 14 milletvekilinin vekillikleri düşürüldü; eş genel başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş aynı zamanda tutuklandılar. Son olarak, milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun vekilliği düşürüldü. Gergerlioğlunun, göz altına alınan kadınların çıplak aranması ve kadın katliamlarına karşı son süreçte yaptığı açıklamalara denk gelen bu saldırı aynı zamanda iktidar tarafından kadın mücadelesine yönelik bir sindirme politikasıdır. Aynı şekilde bir kararla 687 siyasetçi hakkında siyaset yapamaz kararı getirmesi, faşist TC’nin gerçek yüzünü göstermektedir.

Faşizme Karşı Mücadele Meşrudur, Engellenemez!

Faşist TC’nin kuruluşundan günümüze faşist karakteri gereği, her dönem toplumsal muhalif güçleri toplu katliamlarla, tutuklamalarla, göz altında kayıplarla, işkencelerle sindirmeye çalışmaktadır. Fakat her dönem, tüm saldırılara rağmen, direniş kuşaktan kuşağa devam etmiştir ve etmeye devam edecektir. Bundandır ki; faşist TC’nin direnişi bastırmaya, engellemeye gücü yetmedi, yetmeyecektir. Bizler ATİK olarak; başta Kürtler olmak üzere Mezopotamya halklarının Newroz’unu direniş ruhuyla kutlarken, faşist TC’nin HDP’yi kapatmaya yönelik saldırılarını bir kez daha kınıyoruz. Aynı şekilde Avrupalı emperyalist güçlerin Türk devletine verdikleri desteği de kınıyoruz. Faşist TC sürdürdüğü bu saldırılarda gücünü emperyalist ülkelerden aldığını bir kez daha yenilemek istiyoruz. Bundan dolayı da tüm Avrupalı halkları, kendi ülkelerinin faşist TC’ye verdiği desteği durdurması için mücadele etmeye çağırıyoruz!

Yaşasın Newroz – Newroz piroz be!

Kahrolsun Faşizm Ve Her Türden Gericilik!

Birlik-Mücadele-Zafer!

ATİK- Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu