Anasayfa , Avrupa , DEKÖP-Fransa Paris'te Baskı Yasalarına Karşı Yürüdü

DEKÖP-Fransa Paris'te Baskı Yasalarına Karşı Yürüdü

dekopakampanyaPARİS | 19 – 01 – 2009 | DEKÖP-A’nın 10 Aralık – 8 Mayıs tarihleri arasında planladığı ‘Baskı Yasalarına Hayır’ kampanyası doğrultusunda olusturulan DEKÖP-Fransa olarak 17 Ocak cumartesi günü Paris’te bir eylem örgütlendi. Eylem yeri olarak Les Halles meydanı belirlenmiş, afişleme ve çağrılar yapılmıştı.

Ancak Fransa’nın Marsilya kentinde bulunan Kurt Kultur Derneği’ne ve bazı yurtseverlerin evlerine Fransız polisinin yaptığı saldırı nedeniyle eylem, Paris’te bulunan AKKKM ile ortaklaştırılarak Gare de L’est’ten Republique meydanına kadar bir yürüyüş şeklinde gercekleştirildi. Nitekim demokratik kurumlara ve bu kurumlar şahsında devrimci-demokratlara “anti-terör” yasaları çerçevesinde yapılan benzeri saldırılar tam da DEKÖP-A’nın yürürlükte olan kampanyasının ne denli meşru olduğunun bir kanıtıdır da aynı zamanda.

Yürüyüş açılan DEKÖP-F imzalı Fransızca ‘sermayenin güvenliği bizim güvencesizliğimizdir’ pankartıyla gerçekleşti. Yürüyüş boyunca kırmızı önlük giyen görevliler DEKÖP-A’nın hazırladığı broşürleri dağıttı. Yaklaşık bin kişinin katıldığı yürüyüş République meydanında yapılan açıklamalar ve halaylarla sona erdi.

Aynı gün, öğrenci ve öğretmen sendikaların eğitim reformuna karşı, çeşitli grup ve kurumlar ise Filistin’e destek amacıyla düzenlenen bir dizi eylem vardı. Her etkinliği bir eylem ve propaganda alanı olarak değerlendiren DEKÖP-F bileşenleri bu etkinliklere bir kesimi yollayarak yoğun bir şekilde “Baskı Yasalarına Hayır” broşürlerini dağıttı ve bu vesileyle kampanyayı tanıttı.