Home , Avrupa , Dayanışma Yaşatır

Dayanışma Yaşatır

SCHWENNİNGEN|28.02.2023|Villingen – Schwenningen’de Türkiyeli ilerici – devrimci göçmen kurumlar ve Alman kurumlar Kasım ayından beri her ayın son Pazar günü, Linkes Zentrum Schwenningen’de ortak kahvaltı örgütlüyorlar. Bu kahvaltıların bir hedefi, yerli ve göçmen kurumlar olarak alanda ortak çalışma kültürünü güçlendirmek iken, ikinci hedefi de kitleyi bir araya getirip Avrupa ve Türkiye’deki güncel gelişmeleri birlikte değerlendirip, yapılabilecekler doğrultusunda ortak hareket etmek.

26.02.2023 Pazar günü gerçekleştirilecek kahvaltıyı, Türkiye’deki deprem mağdurları ile dayanışma kahvaltısına çevirme kararı alınmıştı.
Etkinlik ATİF’ten bir arkadaşın yaptığı kısa bir açılış konuşması ile start aldı. Kahvaltıdan sonra programa geçildi. Deprem bölgesine gidip TTB ile çalışma yürütüp gelen bir doktor arkadaşımız, alanda yaşananları, halkın durumunu, yoğunluklu yaşanan ve uzun vadede deprem bölgesindeki insanları bekleyen tehlikeleri, gözlemlediklerini hazırladığı görsel eşliğinde anlattı. Soru – cevap bölümüne geçildiğinde, katılımcılar halkın yaşadıklarına ve buradan yapılabileceklere ilişkin sorular yöneltildi, devletin üç gün boyunca bilinçli müdahelesizliği ve devlet politikaları tartışıldı.

Son olarak doktor arkadaş; “bölgedeki halkın durumu kısa vadede çözülebilecek gibi değil. Tuvalet, duş, barınma, ısınma ve sağlık hakkına erişim bugün için acil ihtiyaçlar. Ancak devletin gerekli müdaheleyi yapmamasından kaynaklı bu ihtiyaçlar kısa sürede çözülemeyeceği için, önümüzdeki süreçte uyuz başta olmak üzere (ki orada çalıştığım son gün uyuz başlamıştı) çeşitli salgın hastalıklar başgösterecek. Bunun yanı sıra halk hala yaşadıklarının şokunu atlatabilmiş değil. Süreçte travmatik sorunlar başlayacak. Özcesi bölge halkının çok ciddi dayanışma ihtiyacı var. Ama bu dayanışma uzun vadeli olmak zorunda. Belki bir sene, belki de daha uzun bir süre bu dayanışmayı sürdürmek zorundayız. Bu halkı dayanışma yaşatacak.” dedi.

Dayanışma kahvaltısında deprem mağdurları için 1.000,00 € bağış toplandı