Home , Avrupa , Darmstadt´lı Öğrenciler Sokaktaydı

Darmstadt´lı Öğrenciler Sokaktaydı

DARMSTADT | 17 – 01 – 2009 | Darmstadt´lı öğrenciler 15 ocak günü eğitim için sokaklara döküldü. Hessen eyaletinin birçok şehrinde düzenlenen öğrenci grevinde, eyalet genelinde eğitim düzeyinin düşük olduğu, öğrencilerin okullarda ve gelecek zamanda birçok sorunla karşılastığı ve karşılaşacağı öne çıkarıldı.

Saat 10:00 da Luisenplatz meydanında toplanan yaklaşık 3000 kişilik kalabalık yürüyüşe geçti. YDG’liler de yürüyüşte aktiv olarak yerlerini almışlardı. 5 YDG’li tarafından dağıtılan bildiriler yoğun ilgi odağı olduğu görüldü. Öğrencilerin tecrübesizliğinden dolayı YDG’liler slogan atma sorununu üstlendi ve kitleyi slogan atmaya teşvik etti.

Darmstadt merkezinde birçok kez „Wir sind hier, wir sind laut, weil man uns die Bildung klaut!“(Burdayız, haykırıyoruz, çünkü eğitimimiz çalınıyor), „Bildung für alle – und zwar umsonst“ (Herkese parasız eğitim) sloganları atıldı.

Darmstadtium bınasına doğru yürüyen kitle orada açıklama yaptıktan sonra, yine miting alanına doğru yürüdü. Alanda konuşmaların ardından grev sona erdi.