Anasayfa , Haberler , 'Anadolu'yu Vermeyeceğiz' yürüyüşü başladı…

'Anadolu'yu Vermeyeceğiz' yürüyüşü başladı…

ARTVİN | 09 – 04 – 2011 | 2 Nisan’da Yeşil Artvin Derneği yaptığı basın açıklamasıyla Ankara’ya yapacakları “Anadolu’yu vermeyeceğiz” yürüyüşünü başlatacaklarını duyurdular. Artvin merkezde toplanan 300’e yakın kişi, yapılan ve yapılmakta olan HES’lere karşı Ankara’ya bir yürüyüş gerçekleştireceklerini ve yürüyüşe birçok il ve ilçeden katılımların olacağını söyledi.

Pek çok kurumun destek verdiği basın açıklamasında; “Suları borulara hapseden ve doğa katliamına imza atan zihniyet insan değerlerini de yok etmektedir. Doğa katliamına ve insansızlaştırmaya karşı mücadeleye devam edeceğimizi ifade etmek ve bu doğrultuda taleplerimizi daha güçlü iletmek için Ankara’ya yürüyoruz” denildi.

Basın açıklamasından sonra kitle şehir girişine kadar 1 saatlik bir yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş boyunca coşkulu sloganlar atan kitle şehir girişinde Ankara’ya gidecek ekibi halay ve zılgıtlarla uğurladı.

Grup, Mayıs ortalarında Ankara’da olacaklarını ve bu sürede destek katılımları beklediklerini söyleyerek Ankara girişinde daha güçlü olmak için o tarihlerde katılım çağrısı yaptı ve yola koyuldu. (CNN)