Home , Avrupa , YDG 24. Kongresi Coşkulu Bir Şekilde Sonuçlandı

YDG 24. Kongresi Coşkulu Bir Şekilde Sonuçlandı

20150228_182846FRANKFURT | 03 – 03 – 2015 | Yeni Demokratik Gençlik 24. Kongresini tartışma ve coşku dolu bir şekilde sonuçlandırdı. İki aydan daha fazla bir süredir hazırlıklarını başlatan YDG Merkezi Yönetim Kurulu, alanlardan merekeze doğru süren tartışmalarla birlikte yoğun bir tartışma ve fikir alış-verişinin olduğu bir süreç yaşandı. Gençler, iş ve okul zamanlarından feregat ederek, önemli gördükleri kongreyi hazırlamak ve tartışmaları daha verimli hale getirmek üzere önemli pratikler sergilediler.

52 delegeden 50 delegenin mevcut olmasıyla gerçekleşen Kongre’ye, Almanya, Fransa, Avusturya, İsviçre, Hollanda ve İngiltere’den katılımlar gerçekleşti. Yapılan saygı duruşu, delege tespiti ve divan seçiminin ardından, siyasal taslak yazısı tartışmaya açıldı. Kongre açılış konuşmasını gerçekleştiren bir MYK temsilcisi, YDG onur üyeleri olan Selver Balkır, Kenan Güneş, Barış Arslan, Ali İhsan Özkan, Hakan Karabulut, Kenan Demir, Eren Kaya ve Cafer Kara’nın mücadelemiz açısından önemini ortaya koyduktan sonra, gelişen gençlik mücadelesi ve kongrenin önemi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

25. mücadele yılında, Emperyalist saldırılara karşı gençliğin isyan ruhunu örgütle’ başlıklı siyasal taslak yazısı tartışıldı. Almanya ve Avusturya ülke kurultayları ile, İsviçre ve Fransa alt toplantıları sonucu gelen somut önerilerin sunulmasıyla birlikte, birey ve alanların sundukları öneriler tek tek oylanarak, kongre iradesi ile 24. Kongrenin siyasal perspektfi oluşmuş oldu.

Kongre’de söz alan ATİK Genel Sekkreteri Süleyman Gürcan, YDG’nin ATİK açısından çok önemli bir yerde durduğunu belirtti. Gençlik mücadelesinde antifaşist ve antiemperyalist duruşunun olmazsa olmazlarımızdan olduğunu dile getiren Gürcan, kongrenin önemini dile getirdi.

Kongrenin birinci günü bir dayanışma konuşması yapan Almanya gençlik örgütü Rebell, 24. Kongreyi selamladıktan sonra, emperyalist sistemin saldırılarına karşı ortak mücadelenin önemine dikkat çekti. Kobanê zaferini selamlayan Rebell temsilcisi, önümüdeki günlerde Kobanê için bir heyet oluşturmak istediklerini ve YDG’nin de bu heyette yer almasını istediklerini belirtti.

Türkiye’den 24 kongreye katılan Yeni Demokrat Gençlik temsilcisi Türkiye ve Ortadoğu’da ki gelişmeler hakkında bilgiler verdi. Gezi ve Kobanê sürecini anlatan temsilci, isyan ve direnişlerin gençliği daha fazla öne çıkardığını ve halk gençliğin mücadelesini radikalleştirerek devam ettirdiğini belirtti. Avrupa ve Türkiye YDG’nin geçmişte ve bugün bir bütünlük çerçevesinde hareket edebildiklerini belirtti ve Bologna sürecinin tartışıldığı dönemlerideki önemli ayrıntılara yer verdi.

Müzik gruplarından, Umuda Haykırış, Cemre, Gökkuşağı, Rengi İsyan ve La Liberta sahne alarak devrimci marşlarla birlikte, farklı dillerde deyiş ve türküler seslendirdiler. Etkinliğin sonuna doğru halaylar çekerek kongrenin birinci günü sona erdi. Etkinlik boyunca gençlik sık sık sloganlar attı.

Kongre Kobanê şehitlerine ve direnişçilerine atfedildi. 23. Dönem MYK’nın önerisi ile birlikte 24. Kongrenin, Kobanê zaferinin elde edilmesinde en önemli payları olan Kobanê şehitleri ve savaşçılarına atfedilmesi ve bu zaferin sahiplenilmesi gerektiğinin altı çizildi. 24. Kongre, oybirliği ile verilen önergeyi kabul etti.

23. Dönem Faaliyet ve Mali Raporun onaylanmasından sonra, yeni MYK ve Denetim Kurulu organları seçildi. 9 kişiden oluşan YDG MYK yanı sıra Denetleme Kuruluda 3 kişi den oluşuyor. ATİK Kongresine katılmak üzere YDG kongresinden 17 delege seçildi. 24. Kongre dilek ve temennilerin ardından son buldu.